Az idő elmúlt, a szeretet nem

2020.10.07. 07:30

Tizenegy pár ünnepelte közösen a házasságkötésük évfordulóját Nagyvenyimen

Ünneplőbe öltözött emberek sokasága gyülekezett a nagyvenyimi polgármesteri hivatal bejárata előtt a napokban. Több évtizedes házasságban élők jöttek el újra megerősíteni családtagjaik és az anyakönyvvezető előtt esküjüket.

DH

Az ünnepeltek: jobbra elől Kolmankó János és felesége, Buda Anna – hatvan év után is szeretetben

Fotó: Horváth László

Huszonöt éves házassági évfordulóját ünnepelte Szabó Attila és Szabóné Sztanó Zsuzsanna, Pokornyi László és Pokornyi Lászlóné Szloboda Erika, valamint Nyuli Imre és Nyuli Imréné Gál Mária. Ötvenéves házassági évfordulósok: Szabó János és Szabó Jánosné Katona Margit, Tóth Mihály és Tóth Mihályné Stirbl Ilona, Gerendás Antal és Gerendás Antalné Petro Gizella Julianna, Turcsányi István András és Turcsányi István Andrásné Darnai Katalin, Kállai Gábor és Kállai Gáborné Szabó Erzsébet, Selmeczi-Kovács István és Varga Irén. Hatvanéves évfordulós Kolmankó János és Buda Anna, valamint Hier József és Hier Józsefné Marosi Erzsébet.

A bensőséges ünnepségen először Vargáné Kaiser Katalin polgármester köszöntötte az ünneplőket: – Manapság különleges időket élünk. Körülvesz minket a láthatatlan veszélytől való félelem, és életünk természetes része lesz a védekezés. Ezekben az időkben értjük meg igazán, milyen fontos a mellettünk élő társ. A házasság a hétköznapokban két ember érzelmi és gazdasági kapcsolata, egyben a család alapja. Önök ebből az érzelmi közösségből és kapcsolatból már sokat tapasztaltak. A házasságnak az a rendeltetése, hogy a szeretet, a szolgálat és az öröm helye legyen – hallhattuk a polgármestertől.

Ezután kis ünnepi műsor és Domokos Edina anyakönyvvezető szép szavai következtek, majd a megjelent házastársak az anyakönyvvezető előtt hivatalosan megerősítették hajdan tett fogadalmaikat. Közülük két házaspárt kérdeztünk a hosszú kapcsolat titkáról. Kolmankó János és felesége, Buda Anna hatvan év után újra megerősítették házassági fogadalmukat. Az elmúlt évtizedekről így beszéltek lapunknak. – Ugyanolyan érzés most is fogni a feleségem kezét, mint annak idején, mikor először értünk össze. Az életünkben volt rossz és jó egyaránt. Nehéz is lenne kiemelni közülük bármelyik eseményt.

Az ünnepeltek: jobbra elől Kolmankó János és felesége, Buda Anna – hatvan év után is szeretetben

Nagyon fontos a házaséletben a türelem, és ha nincs valami, vagy egyéb gond akad, akkor azt mindig közösen oldják meg! Nem szabad mindjárt széjjelugorni. Mindent meg kell beszélni, ahogy mi is tettük hatvan éven keresztül. Ha akadt is köztünk nézeteltérés, másnap már semmi baj nem volt – szólt az üzenet a mai fiataloknak a hosszú és boldog házasság titkáról. Szabó Attila és felesége, Sztanó Zsuzsanna 25 éve házasok, de ők is boldogan erősítették meg fogadalmukat.

Kérdésünkre elmondták, van még példa a fiatal házasok előtt, hogy létezik együttélés, boldog családi élet a hosszú évek után is. Szerintük a atalok közül sok pár a nehézségek okán vagy más okból hamar feladja. A kitartás, az egymásra való odafigyelés, a megbecsülés és nem utolsósorban a türelem lehet a nyitja a tartós kapcsolatnak. Az ünnepség végén most a közös pezsgőzés a vírusveszélyes helyzet miatt elmaradt, ám az ünneplés otthon, családi meghittségben, szeretetben folytatódhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában