hagyományos program

2020.10.12. 07:05

Nyolc kilométeres honismereti túra Enyingen félszáz résztvevővel

A honismereti túra negyedik éve kihagyhatatlan eleme a könyvtári napoknak. A szombati séta Balatonbozsokra, a József­kúti-árokhoz és a zsidó temetőhöz vezetett.

V. Varga József

Első alkalommal az Öreghegyen (szőlőhegy) barangoltak, azután az úsztató horgásztó és a vadászház következett, tavaly pedig a Szopi-hegy, Kis rét, református temető útvonalat járták be. A szervezők ilyenkor igyekeznek mindig a bejárt területet érintő helyismereti érdekességekkel megismertetni a túrázókat, elmefrissítő feladványokkal szolgálni, és segítőiknek hála, a túra végén lángos- és zsíroskenyér-partira is meghívni őket. A könyvtári napok szombati programja az Emeljük a tétet – 15 ezer lépés Enying-Balatonbozsokon! nevet kapta. A mintegy ötven túrázó között a legifjabb lurkó még óvodás korú, a legidősebb pedig a könyvtár egyik legidősebb, 80 éves olvasója volt. A kiránduláshoz az idő is kegyesnek bizonyult, a résztvevők mintegy 8 kilométeres kellemes őszi sétát tettek a pompás természeti környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában