Tapasztalat: testközelből a népművészetről

2020.10.29. 07:15

Napsütéses alkotások – Kézműves-foglalkozás várta az érdeklődőket A Szabadművelődés Házánál

Az Élő Népművészet Országos Népművészeti Kiállítás regionális tárlatához kapcsolódó kézműves-foglalkozásokkal várták az érdeklődőket A Szabadművelődés Házánál szerdán.

Héjj Vivien

A Szabadművelődés Háza mellett folyt a szabad művelődés szerdán

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A napsütéses délután is kedvezett az eseménynek, így a résztvevők A Szabadművelődés Háza előtti téren készíthettek különféle ajándéktárgyakat és próbálhattak ki számos kézműves és alkotótechnikát. Minden korosztály megtalálhatta a kedvére való tevékenységet, hiszen a gyorsan és egyszerűen elkészíthető daraboktól kezdve az időigényes, precizitást igénylő munkáig többféle lehetőség közül válogathattak az érdeklődők.

A Szabadművelődés Háza mellett folyt a szabad művelődés szerdán
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A bemutató célja, hogy a laikusokat is közelebb hozzuk a különböző népművészeti szakágakhoz, ezért is hívtunk viszonylag változatos mestereket. A résztvevők a jelen lévő alkotóktól azt is megtudhatják, hogy a népművészetnek milyen helye van a mai életben, a kultúrában, a viseletben vagy a hétköznapi életben – fogalmazott lapunknak Gonda Emma, a szervező egyesület alelnöke.

Kicsik és nagyok egyaránt érdeklődtek a különféle mesterségek iránt. Gelencsér Julianna mentorálásával csodálatos csuhémadarak készültek, míg Komendó Gabriellával a gyöngyékszerkészítés rejtelmeiben is elmerülhettünk. Seregély Mirtill közreműködésével egészen különleges, ütőfás mézeskalácsok készültek, melyeknek nemcsak a kinézete különleges, de mennyei illatot is árasztanak. A bőrművesség bugyraiban Farkas Réka kalauzolta el az alkotókedvűeket.

Jövő szerdán ismét várják az érdeklődőket ugyanezen a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában