adomány

2020.10.16. 15:30

Mi is segítséget nyújthatunk a Kárpátalján élő nélkülözőknek

A Kárpátalján élő nélkülözőkre és a nekik szánt adományok fontosságára hívja fel a figyelmet októberben az Ökumenikus Segélyszervezet. Jelenleg főként élelmiszerre és tüzelőre gyűjtenek.

Héjj Vivien

– Ahogy a magyar nemzet határai sem esnek egybe az országhatárokkal, úgy nem ismer határokat a baj, a szegénység sem. Az Ökumenikus Segélyszervezet megalakulása óta célzott adományokból segít. Ha valaki úgy dönt, hogy szeretné a Kárpátalján nehéz helyzetben élő családokat támogatni, megteheti. Ha itthoni rászorulókat segítene, azt is megteheti – mondta lapunknak Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Minden év októberében igyekeznek a figyelmet a Kárpátalján zajló munkára irányítani. Ennek egyik eszköze a Beregszászi Jótékonysági Félmaraton, melyet idén virtuális formában valósítottak meg. A programba bekapcsolódott az olimpiai bajnok bokszoló Kovács Kokó István és a segélyszervezet jótékonysági nagykövete, Lévai Anikó is.

Az évnek ezen szakában a szervezet élelmiszerrel és tüzelővel támogatja a családokat, egyedülállókat. Ebbe több vállalat mellett besegít a Megyei Jogú Városok Szövetsége is. A kárpátaljai segélyprogramot az 1353-as adományvonalon vagy a segelyszervezet.hu-n keresztül támogathatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában