Energetikai és belső felújítás is történt az épületben

2020.10.22. 07:00

Megújult a gárdonyi általános iskola

Többéves folyamat zárult le szerdán a Gárdonyi Géza Általános Iskola megújult épületének átadó ünnepségével. Egy nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően cserélhették ki a nyílászárókat, s kapott többek közt hőszigetelést az intézmény.

S. Töttő Rita

Tóth István polgármester felidézte a pályázat nyertessé válásának körülményeit

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Gárdonyi Géza Általános Iskola jelenleg 330 tanulót fogad minden nap az iskolában, ám pár évvel ezelőtt közel százzal kevesebben jártak ide. A környék népszerűsége az iskolának is kedvezett, ám épületére már igencsak ráfért a megújulás – fogalmazott Tessely Zoltán országgyűlési képviselő azon az átadón, melyet szerdán tartottak az iskolánál – ünnepelve egy lezárult felújítást.

Tóth István polgármester felidézte a pályázat nyertessé válásának körülményeit
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az épület nagyon sok problémával küzdött, főleg az ajtók, ablakok állapota volt kritikus – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Lábodi Zoltán igazgató is. A székesfehérvári tankerület támogatásával nyújtott be pályázatot 2017-ben az iskola, s a jó hír meg is érkezett: 150 millió forint 100 százalékos támogatottságú pályázat nyertese lett – emlékezett vissza az örömre Török Szabolcs tankerületi igazgató és Tóth István polgármester is az ünnepélyes átadón.

A kivitelezés tavaly szeptemberben kezdődhetett meg, s a tanítással párhuzamosan zajlott a felújítás. Megtörtént a külső nyílászárók teljes cseréje, vagyis 166 ajtót és ablakot cseréltek ki a kivitelezők. Ezzel együtt zajlott egy külső hőszigetelés, melynek során tizenhat centiméter vastag szigetelés került az épületre, ami szintén nagyban javítja az energetikai mutatókat.

 

– Azóta sokkal kisebb a fűtésszámlánk. Melegebb lett az iskolában, új vakolatot és szép színeket kapott a ház – fogalmazott az igazgató, hozzátéve: történt akadálymentesítés is – főképp a babakocsival érkező anyukák számára nagy könnyebbség a bejutás így.

Kialakítottak egy akadálymentes mosdót, valamint a könyvtár átköltözött egy nagyobb terembe. Helyén egy fejlesztőszoba jött létre, ahol a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek számára tartanak kiscsoportos és egyéni foglalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában