Koronavírus Fejérben

2020.10.22. 15:15

Kicsit átalakul, de el nem vész idén sem az Adni Jó Kupa

Idén is megrendezik – immáron kilencedik alkalommal – az Adni Jó Kupát Székesfehérváron – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatón az Adni Jó Kupa Baráti Kör tagja, Belegrai Tibor és Szontaghné Kovács Erika, a Szegényeket Támogató Alapítvány irodavezetője.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Idén más formában rendezzük meg a kupát, mint eddig – mondta el a Fehérvári Civil Központ előtti téren Belegrai, hozzátéve, hogy ezúttal focitorna nélkül kezdik el gyűjtésbe. A kupát 2016-ban rendezték meg először, akkor menhelyi állatok javára fordítva az összegyűlt támogatást. Azóta tovább gondolták a focibarátok a programot, amely mára kinőtte magát, s a kispályás focitornák során sikerült több száz rászoruló családnak, beteg gyermekeknek, menhelyeknek, mentőknek támogatást gyűjteniük.

Az idei évben azonban a sportrendezvények elmaradnak, de a város három helyszínén alakítottak ki Adni Jó Átadó Pontokat, ahol mindenkitől szívesen fogadják a tartós élelmiszert és az új játékokat. Az idei évben tehát a Hunter Cafe & Restaurant (Berényi út 1.), a Chameleona Ételbár (Prohászka Ottokár u. 2.), valamint a Köszörülde-Kulcsmásolda Bt. (Gáz u. 11.) fogadja az Adni jó programjára szánt támogatásokat, melyeket rászoruló családoknak oszt majd ki a SZETA.

A szervezet irodavezetője, Szontaghné Kovács Erika elmondta: az idei évben is segítik az összegyűlt ajándékok és támogatások szétosztását, mégpedig egy adományátadó ünnepség keretében. Az eseményt szerény körülmények között tartanak meg december 6-án 16 órakor – a járványügyi előírások betartása mellett –, a Fehérvári Civil Központ előtti téren. Mészáros Attila alpolgármester megköszönte a civilek összefogását, amely nagyon sokat számított az előző években is a város életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában