A jövő kihívásainak igyekszik megfelelni az oktatás

2020.10.30. 14:00

Itt a jövő a jelenben – Robotexpót szerveztek Fehérváron

A digitális technológia térhódítását már nem kell senkinek sem magyarázni, különösen a Covid-járványtól sújtott esztendőben. Ezzel kapcsolatban szerveztek Robotexpót, a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontjában.

Palocsai Jenő

Az Alba Innovárnak jelentős szerepe volt a Széna Téri Általános Iskola okostantermének kialakításában is. A következőt a II. Rákóczi Ferenc iskolában hozzák létre.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egész napos rendezvény, melyet a 2017-ben induló Alba Innovár Oktatási Központ szervezett, Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjével kezdődött. Székesfehérvár vezetője úgy fogalmazott:

– Joggal lehetünk büszkék az Alba Innovárra, hiszen a három évvel ezelőtti indulása óta egyre szélesebb kört ismertet meg a digitális világgal. A diákokat követően a felnőttképzésben, majd az okostanterem-program kidolgozásával már az iskolákban és a pedagógusképzésben is letették névjegyüket.

A Robotexpo délutánján az okostantermi oktatás két tapasztalt pedagógusa, Simon Judit és Ács Péter tartott előadást a Széna Téri Általános Iskolában már működő rendszerről.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Felhívta a ma fiataljainak figyelmét Cser-Palkovics, hogy azok nem engedhetik meg maguknak azt, hogy ne legyenek professzionális tudással felvértezve a digitalizáció területén, hiszen a felvételitől a mindennapi életben, a munkaerőpiacon át szükségük van rá. Nem önmagában egy-egy technológiát kell megtanítani a fiataloknak, hanem azt az érzéket, azt a készséget, képességet, hogy egy életen át tanuljanak, mert így lesznek naprakészek. A városvezető megnyitóját követően az Alba Innovár gazdaságfejlesztő képzési programját ismertette a vezető, Laufer Tamás a Körbe vagyunk véve robotokkal, avagy az oroszok már a spájz­ban vannak című elő­adásával, melynek kezdetén kisebb technikai malőr tréfálta meg a szervezőket.

Az Alba Innovárnak jelentős szerepe volt a Széna Téri Általános Iskola okostantermének kialakításában is. A következőt a II. Rákóczi Ferenc iskolában hozzák létre.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Innovárnak jelentős szerepe volt a Széna Téri Általános Iskola okostantermének kialakításában is. A csütörtöki expón bejelentették, hogy a program folytatódik, melynek első körben a II. Rákóczi Ferenc iskola diákjai örülhetnek. A robotika világát sem hagyta érintetlenül a Covid vírus, így most a hófehér robotok figyelmeztették az expó vendégeit, hogy ha nem, vagy nem szabályosan hordták a maszkot.

A konferencia elsősorban a robotikáról, a programozásról szólt, illetve annak az oktatásban, munkában betöltött szerepéről, és végül, egy záró kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a jövőről az önkormányzat, a megjelent vállalatok, illetve oktatási intézmények képviselőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában