sikkasztás

2020.10.19. 07:10

Első fokon tárgyaltak a Kossa-féle ügyletről

Tanúk kihallgatásával folytatódott Kossa Lajos volt abai polgármester sikkasztási ügyének tárgyalása – tudtuk meg Mikula Lajos polgármestertől.

Korondy Tamás

Kossa Lajos 2017-ben még sAmBhAla néven gyógyító központot és tudományos-technológiai parkot álmodott Abára Fotó: FMH-archív

Aba első embere szerint Nagy András Botond volt jegyzőt, Borza András volt pénzügyi vezetőt, Györéné Virág Katalin és Kovácsné Dósa Judit volt pénztárosokat hallgatta ki a Székesfehérvári Járásbíróság.

– Egybehangzóan állította mind a négy tanú, hogy tudták, hogy Kossa Lajos törvénytelenül rendelkezik a város vagyonával, de nem szóltak, mert féltek tőle, féltek a haragjától. Akkor mertek először ellenállni, amikor a Kossa vezette felek már elmenőben voltak az önkormányzattól – mondta el lapunknak Mikula Lajos, aki képviselőtársa, Nagy Kaszap Ferenc szavaira hivatkozott, aki végigülte a tárgyalást.

Kossa Lajos 2017-ben még sAmBhAla néven gyógyító központot és
tudományos-technológiai parkot álmodott Abára Fotó: FMH-archív

Mikula elmondta, Kossa szerint sok az ellene felhozott vallomásokban az ellentmondás. Csalódott volt, mert úgy gondolta, hogy Borza András volt pénzügyi vezetővel közöttük erősebb kapcsolat volt, mint kollegialitás, s most mégis ellene vallott. Mint megtudtuk, a tárgyalás folytatása december 7-én, 8:30-kor lesz, ahol újabb öt tanút hallgatnak majd meg. Újszászi György volt jegyző, Körmendiné Czupár Erzsébet és Salamonné Pintér Mónika volt pénzügyi vezető, Pőcze Ferenc volt alpolgármester és Zsifkovics Bernadett volt pénzügyi munkatárs vallomásait hallgatja majd meg a bíróság.

– Tudomásom szerint várhatóan januárban jönnek majd Kossa Lajos által kért tanúk. Ha így lesz, akkor kerülhetek sorra én is – zárta Mikula Lajos polgármester.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/buntetoeljaras-indult-kossa-lajos-abai-polgarmester-ellen-2465106/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában