a tizenkettő közül kilencen

2020.10.01. 07:40

Csörte Móron: Nem volt mindenben egyezség, sőt!

Képviselő-testületi ülést tartottak szerdán. Ezúttal nem volt konszenzus a tagok között minden kérdésben. Fenyves Péter polgármester vezetésével és tizenkét fővel, vagyis határozatképes létszámmal vágott neki a soros ülésének a móri képviselő-testület. A 16 napirendi pont közül némelyikhez kiegészítések érkeztek, s jól haladt a megbeszélés. Egy pontig.

Palocsai Jenő

Fenyves Péter: „Óriási megtiszteltetés, hogy nem született móri létemre élvezhettem, elnyerhettem az emberek bizalmát” Fotó: Hrubos Zsolt

A testület döntése értelmében a város támogatta a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj-pályázatot éppúgy, ahogy a Mór–Bodajk kerékpárutat is. A helyi építményadó csökkentésének kérdését elnapolták, ugyanakkor Istvánfalvi Dávid alpolgármester felvetette az iparűzési adó csökkentésének lehetőségét is.

Szóba került egy ingatlan értékesítése a Mór–Csókakő kerékpárút déli oldalán. A Bogyó Viktor vezette pénzügyi bizottság nem támogatta az értékesítést, míg a Horváth Lajos által vezetett településfejlesztési bizottság igen. A kicsúcsosodott ellentmondás a szavazás idejére elsimult, így egy nem szavazattal úgy döntött a testület, nem adja el a szóban forgó területet.

Brichter Józsefné képviselő interpellációjában jelezte, hogy a vérellátó épületének kivitelezése során születtek polgármesteri döntések olyan ügyekben, ami képviselő-testületi hatáskör lett volna. A feltételezett törvénytelenségekkel kapcsolatos felvetésére adott feleletet a polgármester, ám a választ a képviselőnő nem fogadta el, és a képviselő-testület sem. Egy igen és két nem szavazat született, míg kilencen tartózkodtak a tizenkettő közül.

Az ügyet a későbbiekben a pénzügyi bizottság vizsgálja majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában