Az épített és a természeti örökséget is felfedezik

2020.10.14. 12:00

Bejárták a környéket a fehérvári fiatalok

Belvárosi és sóstói túrán túl a gyalogló bugátosok. Pákozdon nevelkedtek a kilencedikes vácisok.

Majer Tamás

Együtt fedezték fel a várost az iskola gyaloglói

Fotó: Bugát Pál Technikum

Nem csak a tantermekben zajlik az élet, folyik a munka a Székesfehérvári Szakképzési Centrum iskoláiban.

A Bugát Pál Technikum nevezett a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett, a gyaloglást és az aktív életmódot népszerűsítő programba – tájékoztatta lapunkat a szakképzési centrum. Az októberben zajló országos programnak különleges név jutott: Világ Gyalogló (HÓ)Nap.

Együtt fedezték fel a várost az iskola gyaloglói
Fotó: Bugát Pál Technikum

– A gyaloglás, a séta rendszeresen űzve alkalmas eszköz az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, óvodai, iskolai közösségben, akár a családtagok bevonásával, közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés – olvasható a kezdeményezés versenykiírásában.

A Bugát Pál Technikum két túracélt, illetve útvonalat ajánlott diákjai figyelmébe. Az egyik egy helyismereti és városnéző séta volt Székesfehérvár történelmi belvárosában. Az öt kilométeres táv az iskolától indult, útjuk során jártak többek között az Árpád fürdőnél, a Hősök terén, az Ország­almánál, a Fekete Sas Patikamúzeumnál, s felkeresték Vörösmarty Mihály szobrát is. A másik túraútvonal leglényege a sóstói tanösvény volt, persze odáig is gyalogszerrel jutottak el.

A Váci Mihály Technikum kilencedikesei a hazafias nevelés napja apropóján Pákozdon tették tiszteletüket, a Katonai Emlékparkban. Elmúlt korok katonaéletével ismerkedtek meg. A Váci felsőbb évfolyamai ugyane jeles nap alkalmából egy helytörténeti versenyen vettek részt.

A Bugát diákjainak egy másik csoportja, az európai madármegfigyelő napok programsorozathoz kapcsolódva, a Dinnyési Tájvédelmi Körzetbe látogatott el, ahol nemcsak szemlélődtek, hanem kivették részüket a madarak gyűrűzéséből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában