Teljes körű átadás jövő tavasszal

2020.10.05. 07:30

A városgondnokság lesz a sóstói vadmadárkórház üzemeltetője

A legfrissebb információk szerint ebben az évben elkészül a vadmadárkórház sóstói új épülete, a teljes körű átadás viszont nem télvíz idején, de tavasszal történik.

Majer Tamás

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az épület maga még az idén elkészül

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Évek óta szó van róla, hogy új helyre költözhet a Berkényi Tamás állatorvos nevéhez köthető székesfehérvári-sukorói vadmadárkórház fehérvári „szárnya”. Lapunk már 2017 júliusában beszámolt arról, hogy a fehérvári vadmadárkórház a Sóstóhoz kerülhet. Tavaly januárban volt egy helyszínbejárás a területen, a Szárcsa utcához közel.

– Nagyon szépen megújult a Sóstó Természetvédelmi Terület, több mint 200 hektáron sikerült egy csodálatos természetvédelmi területet rehabilitálni és megmenteni, illetve létrehozni egy igazi kis kirándulóparadicsomot a városon belül. A fejlesztés utolsó üteme a vadmadárkórház és egy alsóvárosi közösségi tér létrehozása – nyilatkozta akkor Cser-Palkovics András polgármester. Elhangzott az is, hogy a szóban forgó fejlesztés 440 millió forint állami forrásból valósulhat meg. Az előzetes tervek szerint 2020 februárjára készült volna el az épület. Akkor, tehát idén februárban az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, hogy ez a határidő lejárt, de megállapodtak egy újban a kivitelezővel: május végét jelölték meg. Nos, e februári időpont-módosítás óta roppant erővel zúdult mindenkire a koronavírus és a gazdasági velejárói. Belátható, ez mindenhol problémát okozott.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az épület maga még az idén elkészül
Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

– Az épület az idei esztendőben elkészül, de a már berendezett és az ellátandó szakmai feladathoz előkészített, eszközökkel felszerelt épület teljes körű átadása jövő tavasszal várható – közölte lapunkkal a múlt hét végén az önkormányzat.

Nem mellesleg a fehérvári képviselő-testület legutóbbi közgyűlésén már döntött arról is, hogy a „Vadmadár-bemutató és vadmadárgondozó, -elsősegélynyújtó épületet, valamint a hozzá tartozó tárgyi eszközöket, építményeket, beleértve a közösségi házat a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. üzemeltetésébe adja”.

– Berkényi Tamás, a vadmadárkórház vezetője már a tervezésben is szakmai partnere volt a városnak, és természetesen számítunk az üzemeltetésben is a közreműködésére, az ő tapasztalata és elhivatottsága biztosíték a magas színvonalú feladatellátásra – tudatta az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában