Egy valóságos elektromos busz áll forgalomba a télen

2020.10.17. 07:05

A Prohászka úté lesz az elkövetkezendő év Fehérváron

A pénteki közgyűlés elején Cser-Palkovics András polgármester megemlékezett arról, hogy 30 éve ezekben napokban tartotta első közgyűlését a város akkori képviselő-testülete, amely annyi év után volt végre demokratikusan megválasztott.

Majer Tamás

A testület megindította a Prohászka út (képünkön) és a kis Budai út felújításáról szóló kivitelezői közbeszerzést

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Aztán beszámolt a polgármester arról, hogy levélben kérte fel Fehérvár európai uniós testvérvárosait, segítsék a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését, amelynek célja több jogot szerezni az EU-n belül a nemzeti kisebbségeknek.

A testület megindította a Prohászka út és a kis Budai útnak nevezett útszakasz – a Budai út Vörösmarty tér és a Várkörút közötti része – felújításával kapcsolatos kivitelezői közbeszerzést.

Amennyiben eredményes lesz, akkor tavasszal vagy nyáron elindulhat a beruházás. A víziközművek cseréjét majd az útpálya helyreállítása, felújítása követi. A Prohászka útra kerékpárút is kerül.

A testület megindította a Prohászka út (képünkön) és a kis Budai út felújításáról szóló kivitelezői közbeszerzést
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy focimeccses határozatot is hozott a közgyűlés, egyhangú döntéssel, amely szerint továbbra is kérik az illetékes szervezeteket, így a Magyar Labdarúgó Szövetséget, az M4 Sportot és a két klubot, hogy ne november 1-jén, 16 órakor legyen a Vidi–Fradi rangadó. Ezen a napon mindig sokan járnak a temetőkbe, a meccs is sok embert vonz. Forgalmi káosz lenne. A szurkolói ének pedig nem illik a mécsesgyújtáshoz. Megtesz mindent az önkormányzat, hogy meccshalasztó szándékát érvényesítse.

Székesfehérvár csatlakozik a Zöld Busz Mintaprojekthez. Várhatóan télen, egy hónapon át utasforgalomba áll a városban egy Ikarus elektromos busz. Ingyen lehet majd használni a tesztjáratot.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatban szóba került a jegyvásárlás helyszíneinek kiterjesztése is. Folyik a munka azon, hogy több helyen lehessen jegyet venni. Például az uszoda pénztárában. A parkolóórák is felmerülhetnek. Ez azért is fontos, mert jövőre a postán már nem lehet jegyet vásárolni. Ha már buszjegy: a MÁV, illetve a Volánbusz azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy alakul egy olyan technológia, amely összekötné a helyi jegy- és bérletvásárlást a vasúti és BKV-jegyvásárlással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában