Munkáért járó medálok

2020.10.03. 07:50

Elismeréseket adtak át Móron az arra érdemeseknek

A bornapok második napján tartott ünnepi képviselő-testületi ülésen három kitüntetést nyújtott át a város vezetése. Két civil szervezetnek Pro Urbe díjat adtak, egy edző munkáját pedig Mór Város Sportjáért elismeréssel jutalmazták az elöljárók.

Palocsai Jenő

Fenyves Péter polgármestertől (balról a második) Békési László, Szabó Margit és Beck Tiborné, valamint Molnár Mihály Mátyás vehette át az elismeréseket

Fotó: Hrubos Zsolt

Mór város annak érdekében, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és szervezeteket méltó elismerésben részesíthesse és példaként állíthassa az utókor elé, megalapította a Mór Város Díszpolgári címet, valamint a Pro Urbe emlékérmet. Idén díszpolgárt nem avattak, és a Pro Urbe emlékérem is csak kétévente és legfeljebb két személynek vagy szervezetnek adományozható.

Ünnepi közgyűlés szájmaszkban, megfelelő óvintézkedésekkel: Mór Város Sportjáért és Pro Urbe díjakat adtak át
Fotó: Hrubos Zsolt

Az Erzsébet téri Művelődési Ház nagytermében tartott eseményen a Móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola készült dallal és verssel, de az ünnepi műsor a Pászi Miklós Zeneiskola közreműködésének köszönhetően volt teljes.

Az egyik Pro Urbe díjat a Családsegítő Alapítványnak adományozta a város. Az elismeréshez járó ezüstérmet, arany móri címer rátéttel, a Pro Urbe plakettet és a díszoklevelet Békési László, az alapítvány elnöke vette át.

Fenyves Péter polgármestertől (balról a második) Békési László, Szabó Margit és Beck Tiborné, valamint Molnár Mihály Mátyás vehette át az elismeréseket
Fotó: Hrubos Zsolt

A másik Pro Urbe díjat is egy civil szervezet kapta ez alkalommal, ez pedig a Bősze Rozika néni vezetésével 1973-ban megalakult Móri Katolikus Egyházközség Szent Erzsébet Katolikus Karitász. Az időseket, betegeket, rászorulókat segítő csoport képviseletében Szabó Margit, a móri karitász vezetője és Beck Tiborné tag vette át az elismerést Fenyves Péter polgármestertől.

Ebben az esztendőben a Mór Város Sportjáért címet és az ahhoz járó aranymedált és díszoklevelet Molnár Mihály Mátyásnak adta a vá­rosi közgyűlés, aki munkájával jelentősen hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez. A díjazottat alig néhány napja újra megválasztották a Magyar Úszószövetség elnökségi tagjá­vá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában