hangszerfelismerés is volt

2020.09.21. 07:15

Vidám feladatok várták az ifjakat az enyingi Török Bálint-napon

A „napok” elnevezés a koronavírus-járvány miatti zilált állapotok miatt az idén „napra” redukálódott, és a fennálló helyzet adta lehetőségeken belül az iskolai esemény családi jellege is csorbát szenvedett.

V. Varga József

Hangszerfelismerés Demény tanár úr állomásán – tanulságos és szórakoztató!

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A református egyházközség és a Tinódi általános és művészeti iskola 29. alkalommal rendezte meg szombaton a Török Bálint-napot. A protestáns főúr, Enyingi Török Bálint köztéri emlékoszlopát 1992-ben, a templom építésének 200. évfordulóján avatták. Nyitányként a tanár-trió – Demény István (trombita), Bálint Győző (szintetizátor), Dobozi Dezső (dob) – térzenével szolgált. A diákokat Szabó Szilárd igazgató köszöntötte; a tíz osztály 14 állomáson mérettethette meg magát, gyűjthette a pontokat. A pedagógusok az életkori sajátosságok tükrében részben külön pályát állítottak össze az alsósoknak és a felsősöknek.

Hangszerfelismerés Demény tanár úr állomásán – tanulságos és szórakoztató!
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A felhozatalban egyebek között labdafogó, tili-toli, lépegető, horgászat, darts és szólánc szerepelt. Demény István rézfúvós tanár asztalánál – már csak a kellő ellenpontozás végett – fafúvós hangszereket kellett felismerni. Katóné Szántó Márta (rajz, festészet) a Hajdú Zoltán-díszteremben berendezett rögtönzött kiállításon sajátos memóriajátékkal várta a gyerekeket.

 

A kiállított fotográfiák a karantén idején születtek, a diákok megannyi szépséget (virág, naplemente, kedves kis jószág) örökítettek meg a bezártság idején. A versenyzés és a pontgyűjtés izgalmán túl külön győztest nem hirdettek; minden diáknak gravírozott tinódis ceruzacsomag és édesség dukált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában