Cikkünk nyomán megoldást keresnek

2020.09.09. 07:20

Veszélyes utak mentén élnek a vértesacsaiak

A közelmúltban írtunk arról, hogy megnövekedett a forgalom a települést átszelő főközlekedési úton, és több baleset is történt.

Tihanyi Tamás

A sofőrök talán jobban figyelnek majd a települést átszelő főúton közlekedő helyiekre

Fotó: Illusztráció: Bús Csaba / Petőfi Népe

Két baleset is történt Vértesacsán az elmúlt hetekben. Kovács Zoltán polgármester szerint az áruszállító teherautók miatt már-már félnek a helybéliek kerékpározni a községet átszelő úton. Kérdésünkre választ kaptunk a cégtől, amely a szállítások döntő részét bonyolítja a bicskei telephelye és a megyeszékhely, valamint más, útba eső települések között. Ígérték, kivizsgálják a történteket és felhívják járművezetőik figyelmét az óvatosságra.

A sofőrök talán jobban figyelnek majd a települést átszelő főúton közlekedő helyiekre
Illusztráció: Bús Csaba / Petőfi Népe

Az írás megjelenését követően az érintett multinacionális vállalat logisztikai vezetője felkereste a településvezetőt: – A megbeszélés során kiderült, hogy a szerencsésebb kimenetelű első esetről semmilyen információval nem rendelkeztek, a személyi sérüléssel járó baleset vonatkozásában pedig még folyamatban van a felelősség megállapítása – tájékoztatta lapunkat Kovács Zoltán polgármester, aki hozzátette: – A cég képviselője sajnálatát fejezte ki a balesetek miatt, a történteket elszenvedő robogó vezetőjének pedig mielőbbi felgyógyulást kívánt. Elmondta, az általam felvázolt problémára felhívta az áruházlánc gépjárművezetőinek figyelmét. Reményét fejezte, hogy a továbbiakban nem történik olyan esemény, amely negatív színben tüntetné fel tevékenységüket. Egyúttal kérte, jelezzük, ha nem tapasztalunk kedvező irányú változást.

Korábbi írásunkban az szerepelt, hogy a kamionok többsége a helyi üzletbe szállít. Ez azonban nem teljesen igaz, a valóságban az áthaladó, más településekre tartó járművek száma jóval magasabb, inkább ez a körülmény okozza a problémát, aminek megoldásában talán lapunk is segédkezhetett.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-kamionok-miatt-veszelyesebb-lett-a-kozlekedes-vertesacsan-4244177/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában