kötelező a szájmaszk

2020.09.24. 07:40

Tudnivalók a gánti, vasárnapi szavazásról

Közismert, hogy júliusban lemondott Spergelné Rádl Ibolya polgármester és a testület is felállt. Az időközi önkormányzati választást szeptember 27-én, azaz most vasárnap tartják a faluban.

Borsányi Bea

Fotó: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az időközi helyi önkormányzati választáson polgármestert és 4 képviselőt választanak a gántiak. A héten a három polgármesterjelöltet bemutatta már lapunk. A 11 képviselőjelöltből kilencen függetlenek, ketten pedig a Fidesz–KDNP színeiben indulnak. Választható Potornai Tibor, Dózsa Zoltán, Ferschné Mester Éva (Fidesz), Mézner Ádám (Fidesz), Németh Sándor, Groszeibl Márton, Schveighardt Péter, Rádl Anikó, Kovács Zoltán, Boros Norbert, Rádl Tiborné.

A választói névjegyzékben 524 választópolgár szerepel. Ők vasárnap reggel 6 és 19 óra között szavazhatnak a Béke tér 20. szám alatt, a Művelődési Házban kialakított szavazóhelyiségben. Szavazás előtt be kell mutatni a személyi azonosításra alkalmas igazolványt – személyi, útlevél vagy jogosítvány – és a lakcímkártyát.

Aki szerda délutánig nem igényelt mozgóurnát, az elektronikus azonosítással elektronikus úton ezt szeptember 25-én 16 óráig még megteheti, illetve ezt követően elektronikus azonosítással elektronikus úton, vagy meghatalmazott útján a szavazóhelyiségben a Helyi Választási Bizottságtól a szavazás napján 12 óráig adhat be mozgóurnára vonatkozó kérelmet.

A szavazás során kötelező a szájmaszk, mozgóurnás szavazásnál pedig a kesztyű is. A szavazóhelyiségben kellő távolságtartással, szájmaszkban, csak a szavazás leadásához szükséges ideig lehet tartózkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában