Moziból kőtár: hamarosan indul a munka

2020.09.26. 07:15

Szimfonikusok: nincs jelentkező igazgató

Ahogy az várható volt, elfogadta a közgyűlés azt a határozatot, amelynek lényege, hogy a héten megérkezett 10 és a biztosan érkező további 5 mellett még 8 új csuklós busz áll forgalomba a helyi közlekedésben.

Majer Tamás

Várja új igazgatóját az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a jelek szerint a jelenlegi vezető, ifjabb Major István nem folytatja

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közgyűlés tudomásul vette, hogy nincs pályázó az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatói munkakörére. Volt ugyan egy pályázó, de ő a szakmai bizottság szeptember 15-ei ülése után visszavonta pályázatát. Rövidesen új pályázat kiírása várható. Egy, a város honlapján közzétett videóból az derül ki, hogy a jelenlegi – és év végéig maradó – igazgató, ifjabb Major István volt az egyetlen pályázó. Ő már nem kíván újraindulni.

Jelentős előrelépés történt a Köztársaság mozi felújítása, átalakítása ügyében is. Ismert, bő hónapja döntött úgy a kormány, hogy Székesfehérvár rendelkezésére bocsát több mint másfél milliárd forintot, mégpedig azért, hogy a régi filmszínházból kiállítóhely lehessen: a koronázóbazilika kövei lesznek itt, ez lesz a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontja. A közgyűlés pénteken lezárta a kivitelezésről szóló közbeszerzést: egy fehérvári cégcsoport nyerte el a munkát. Nemsokára munkaterület-átadás. A kivitelezés két évet vesz igénybe.

Mintegy 14 kilométer kerékpársáv, illetve kerékpárút kivitelezéséről és a Mancz János Óvoda bölcsődévé történő átalakításáról közbeszerzési eljárást indított el egy-egy közgyűlési döntés.

Várja új igazgatóját az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a jelek szerint a jelenlegi vezető, ifjabb Major István nem folytatja
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ülés elején lekerült a napirendről a Fejérvíz idei üzleti tervéről szóló javaslat, ennek kapcsán Márton Roland önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, hogy „gyakorlatilag a csődhelyzet szélén táncol” az ivóvíz-szolgáltatást végző Fejérvíz. Reakciójában Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy bár nehéz helyzetben van a cég, de szó sincs róla, hogy fizetésképtelen lenne.

Utóbb lapunk kérdésére a polgármester kijelentette, nincs veszélyben a fehérvári ivóvíz-szolgáltatás. Cser-Palkovics elmondta azt is, hogy tavasszal az akkori rendkívüli felhatalmazással élve dönthetett volna a cég üzleti tervéről, de úgy véli, hogy korrektebb volt ezzel várni, s meghagyni a döntést a közgyűlésnek. A Fejérvíz üzleti tervéről októberben dönt a város közgyűlése.

Emlékeztetőül: a céget néhány hónapja új vezérigazgató, Laczi Péter vezeti. Az őt bemutató júniusi sajtótájékoztatón beszélt arról a polgármester, hogy miután a szolgáltatás előállítása többe kerül, mint ami a díjakból befolyik, ezért a különbözet pótlását az államnak támogatás formájában kellene pótolnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában