Fórumot tartottak a megnövekedett vízdíjak ügyében

2020.09.10. 07:10

Pluszköltséget jelent a víz Sárszentágotának

Benne vagyunk a koronavírus-járvány második hullámában, mely több megyei település anyagi helyzetét tette kilátástalanná az év első felében. Ez alól Sárszentágota sem kivétel – főleg, ha nem várt kiadások merülnek fel.

Korondy Tamás

Sebestyén Zoltán: Megyei szinten az első csatornázandók közt szerepel Sárszentágota

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A Körtvélyes névre hallgató külső településrészünk önálló vízművel rendelkezik, ám az ahhoz csatlakozó 68 ingatlan fajlagos vízköltsége rendkívül magas. Hogy számokban fejezzem ki magam: az egy főre jutó köbméter vízdíj nettó 1100 forint, csatornadíj nélkül. A településrész lakói ebből nettó 246 forintot fizetnek köbméterenként. A fennmaradó mintegy 850 forint kompenzálására a település évente pályázatot nyújt be a magyar államhoz. Idén először azonban nem nyertük el a támogatást. Az elutasítás indoklása szerint az országos vízdíjak mára beérték a miénket, így nem indokolt a támogatás – vázolta fel lapunk megkeresésére Sebestyén Zoltán. A polgármester hozzátette: a Fejérvíz Zrt. által kiszámlázott 2,4 millió forintos vízdíj nagy anyagi megterhelést jelent számukra a járványhelyzet idején. Ráadásul muszáj kifizetni, ha a település – a jövőbeni pályázatok érdekében – tartozásmentességét meg akarja őrizni.

Sebestyén Zoltán: Megyei szinten az első csatornázandók közt szerepel Sárszentágota
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A lakossági tájékoztatón szó esett a helyi szennyvízcsatorna kiépítéséről is. Sebestyén szerint megyei szinten az elsők közt szerepel Sárszentágota, és az engedélyek is már kézben vannak. Ez ügyben Varga Gábor országgyűlési képviselővel való beszélgetésére hivatkozva hozzátette, hogy az 2021/2022-es európai uniós pályázatokra lehet benyújtani leghamarabb az igényeket.Ha sikeres lenne a kialakítás, akkor Sárbogárdra vezetnék el a szennyvizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában