2014-ben nem volt forrás a közművek cseréjére

2020.09.13. 15:30

Megújul a csatorna a fehérvári Mártírok útján

Székesfehérvár önkormányzata 456,47 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósítja meg a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó beruházást.

Korondy Tamás

Nemsokára forgalomkorlátozásra kell számítani a Mártírok útján

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Megkezdődött a Mártírok útján lévő csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása, erről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón számolt be a város polgármestere, Cser-Palkovics András.

– A 2014-ben elvégzett I. ütemnél mondtuk el azt, hogy a II. ütem útburkolatát csak ideiglenesen tudtuk helyre­állítani, mivel akkor nem volt forrás arra, hogy az alatta lévő közműveket kicseréljük. Most ez a 456 millió forintos pályázati forrásból megvalósult fejlesztés ezt tartalmazni fogja – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, hogy a munkaterület átadása szeptember 3-án megtörtént, s reméli, hogy két héten belül elkezdődik a munka, amely várhatóan 2021 tavaszára befejeződik.

Nemsokára forgalomkorlátozásra kell számítani a Mártírok útján
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Igyekszünk a folyamatos közlekedés lehetőségét biztosítani, de lesz olyan időszak, amikor korlátozásokra kell majd számítani, emiatt előre is türelmet és megértést kérek a lakóktól. Viszont ha ez a beruházás elkészül, utána a város egy nagyon fontos gyűjtőútjának a hiányzó eleme teljesen megújul, s így a következő évtizedekben szolgálni fogja a fehérvári közlekedést. Remélem, hogy az eredmény mindenkit kárpótolni fog az esetleges kellemetlenségekért – zárta beszédét Cser-Palkovics.

A beruházás során, amely a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó szakaszon zajlik majd, mintegy 680,7 folyóméter vezetéket építenek ki a szükséges csatlakozóbekötésekkel, tisztítóakna, hordalékfogós víznyelő akna beépítésével. S a „feltúrt” út se riasszon: a pályázat tartalmazza a csapadékcsatorna-hálózat építésével közvetlenül érintett közúthálózat burkolat-, jár­da-, parkoló-, kapubejáró-felületei­nek helyreállítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában