október közepén adják át

2020.09.23. 15:48

Már az új templom avatására készülnek Újvárosban

Már szinte az utolsó munkálatokat végzik a szakemberek az új görögkatolikus templom épületegyüttesénél. Az elmúlt hetek véghajrájáról Kovács István parókus beszélt.

Szabó Szabolcs

Ízléses, szép épülettel gyarapodik a város

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– A szakemberek éppen most fejezik be a festést, aztán elkezdődik a templomhajónak és a szentélynek a burkolása, járólapozása. Az épület színezése már megtörtént, a napokban végeznek a kültéri térkövek, lépcsők lerakásával – részletezte a jelenleg folyó munkálatokat Kovács István parókus, aki elárulta, hogy a templomszentelés időpontja október 18-a.

Ízléses, szép épülettel gyarapodik a város
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– A szakemberek már előbb elkészülnek a munkákkal, ám mi szeretnénk felkészíteni az új templomunkat a felszentelésre. Magam is kíváncsian várom, mit hoz a járványhelyzet, bízom abban, hogy szép és méltó ünnepünk lesz – fogalmazott a parókus, aki kiemelte: – Hálás köszönet illet minden kivitelezőt és építőt, tervezőt, aki részt vett ebben a munkában. Szinte pont egy éve, október 15-én adtuk át az építési területet, és egy éven belül felépült templomunk. Számos nehézséggel kellett megküzdenünk, de mindvégig azt éreztük, hogy a velünk dolgozó emberek támogatnak, segítenek minket. Bár a templomszentelést október 18-án reményeink szerint megtartjuk, továbbra is várjuk a támogatókat, segítőket. Hiszen a következő feladatunk a templom kidíszítése, a beltéri munkák. Eddig is sokan – cégek és magánszemélyek is – támogatták az építést, és bízom abban, hogy mindez a közeljövőben is folytatódik majd. Az előttünk álló következő nagy feladat lesz majd az ikonosztáz és a seccók elkészítése. A főegyházmegyével egyeztetve már elkezdtünk dolgozni a terveken, ám ez már inkább a következő évek feladata – tekintett a jövőbe Kovács István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában