Koronavírus Fejérben

2020.09.16. 14:40

Lemondták a szüreti rendezvényeket Polgárdi térségében

A térség öt, szomszédos települése lemondott minden szürethez kapcsolódó közösségi programot – tájékoztatta lapunkat Nyikos László, Polgárdi polgármestere. Amint közös közleményükben hangsúlyozzák: Vigyázzunk egymásra!

V. Varga József

Fotó: fmh_foto

A szüreti időszak minden település életében fontos szereppel bír, a lakosság várja a kapcsolódó programokat, a szüreti felvonulást és a bált. Bár az idei év jelentős kihívások elé állította a településeket, a nyár folyamán még örömmel tervezték őszi rendezvényeiket. Mára azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a koronavírus-járvány második hulláma elérte hazánkat, Budapest és Pest megye után Fejér megyében van a legtöbb igazolt fertőzött személy.

Amint a közös közleményből kiderül: a térség öt, szomszédos településének polgármestere – Kiss Róbert (Füle), Rumpler Tibor (Kisláng), Salamon Béla (Lepsény), Nyikos László (Polgárdi), Szabó Ildikó (Szabadbattyán) – egyeztetett az őszi programok szervezésével kapcsolatban, és úgy határozott, hogy településük lakosságának biztonsága érdekében minden, szürethez kapcsolódó közösségi programot lemondanak. Így az idén nem rendeznek sem szüreti felvonulást, sem szüreti bált. Az emberi élet mindennél fontosabb, és ezért ezt az áldozatot meg kellett hozniuk – emelték ki a polgármesterek, hozzátéve: őszintén remélik, hogy hamarosan ismét találkozhatnak a polgárokkal településeik programjain.

Vezető képünk a tavalyi sárszentmihályi szüreti felvonuláson készült. Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában