elmérgesedett a viszony az utóbbi időben

2020.09.21. 13:48

Lemondott két képviselőtársával együtt Perkáta polgármestere

Hétfőn 9 óra 10 perckor – szeptember 30-ai hatállyal – benyújtotta lemondását Perkátán a Helyi Választási Bizottságnak Somogyi Balázs polgármester, Bogó Anikó alpolgármester, valamint Szilasy László önkormányzati képviselő.

B. Kiss László

Középen Somogyi Balázs és Sarok Mihály, jobbra Mosonyi-Bógó Nikolett és Áldott Richárd képviselők Fotó: SB (archív)

Lemondásuk tiltakozás – fogalmaznak a perkata.hu-n megjelent, közös közleményükben. Az elmúlt egy évet döntésképtelenség jellemezte a testületben – fogalmaznak. Felemlegetik a 76 milliós turisztikai célú pályázati támogatást, melyet úgy adott vissza a grémium, hogy önerőt sem kellett volna az elnyert összeg mellé tenni. Valamint a tervezett, ám kútba esett naperőmű-parkot, melynek a képviselők egyike ellene dolgozott.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a perkátai önkormányzati testületben igen csak elmérgesedett a viszony az utóbbi időben a régi és az új – névleg független – képviselők között. Megírtuk azt is, hogy odáig fajult a dolog, hogy a polgármester – finoman fogalmazva is – súlyos fenyegetést kapott meg nem engedhető hangnemben az egyik képviselőtől.

Az idézett nyilatkozat kitér arra is, hogy a két, most lemondott képviselő pótlása a tavaly októberi önkormányzati választás kislistás eredményének figyelembevételével történik meg, a polgármesteri tisztségre viszont – a közlemény szerint – időközi önkormányzati választást szükséges kiírni.

Vezető képünk archív felvétel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában