tanárok

2020.09.23. 07:35

Két helyre jut támogatás a megyében

Hátrányos helyzetű települések pedagógusai kapnak pénzbeli támogatást.

Szanyi-Nagy Judit

A sárkeresztúri iskola az egyik érintett

Fotó: Nagy Norbert (FMH-archív)

Még augusztus végén jelentette be Kásler Miklós miniszter, hogy 400 hátrányos településen dolgozó, összesen több mint 10 ezer pedagógus kap egyszeri 500 ezer forintos juttatást. Értesüléseinket, miszerint Fejér megyében két érintett településről – Enying és Sárkeresztúr – beszélhetünk, a projekt kedvezményezettje, a Klebelsberg Központ megerősítette. Sajtóosztályuktól tudjuk: az érintett, hátrányos helyzetű települések listáját nem ők határozták meg, azt a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló kormányrendelet tartalmazza.

A sárkeresztúri iskola az egyik érintett
Fotó: Nagy Norbert (FMH-archív)

A projektbe bevont, köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok és nevelő-oktató munkát végző alkalmazottak az összeget többletfeladat ellenében kapják, méghozzá várhatóan a szeptember 1. és 2021. január 31. közötti időszakban. Mint megtudtuk, az érintettek projekthez történő csatlakozása automatikus, nekik nem kell pályázatot beadniuk, részvételük önkéntes. A projekt kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a 2019/2020-as tanévben elrendelt tantermen kívüli digitális munkarenden belül a feldolgozott tananyagok esetében az alábbi feladatokat elvégezzék az érintettek: felmérés osztályközösségenként és tantárgyanként, a felmérés kiértékelése (meg kell határozni az ismétlés tematikáját és időkeretét), a tananyag áttekintése, ismétlése, valamint az ismétlés visszamérése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában