Koronavírus Fejérben

2020.09.09. 20:02

Járványügyi megfigyelés alá került két fehérvári szociális intézmény több lakója és dolgozója

Cser-Palkovics András az alábbi közleményt tette közzé közösségimédia-oldalán:

feol.hu

Fotó: Facebook videó

Tekintettel arra, hogy a koronavírus elsősorban az idősebb korosztály számára jelent magas egészségügyi kockázatot, az Önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a szociális intézményeket és szolgáltatásokat, a szerdai napon pedig több ezzel kapcsolatos fejleményről és döntésről szeretnék tájékoztatást adni.

1. Az Önkormányzat szeptember 14-étől, hétfőtől visszaállítja az idősek számára a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, postai ügyintézésben történő segítségnyújtást, valamint az Alba Bástya szakembereinek bevonásával telefonos beszélgetésre, lelki segítségnyújtásra is lehetőséget teremtünk az idősek védelme érdekében.

A mindennapokat megkönnyítő szolgáltatások igénybevételét, az esélyegyenlőségi referensünkkel történt egyeztetést követően a fogyatékkal élő személyekre is kiterjesztjük. Az ezekre vonatkozó igényeket a (22) 537-651 és a (22) 537-652 -es telefonszámokon, illetve az [email protected] e-mail címen lehet jelezni. A Polgármesteri Hivatal dolgozói minden munkanapon reggel 8 és délután 4 óra között várják a hívásokat!

2. Kedden késő este tájékoztatott a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény vezetője arról, hogy az egyik gondozási központban dolgozó kollégájuknál koronavírus jelenlétére utaló tünetek mutatkoztak. Az intézmény azonnal felvette a kapcsolatot a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, amelynek eredményeként a Hosszúsétatéri Idősek Otthonának mintegy 40 lakója és 8 dolgozója, valamint a Zsolt Utcai Gondozási Központ 6 ellátottja és 9 dolgozója is járványügyi megfigyelés alá került. A két épületben azonnal megkezdték a fertőtlenítő takarítást és ózonos fertőtlenítőgépekkel a levegő és a felület kezelését.

3. Az intézmény vezetőjének döntése értelmében a szerdai naptól határozatlan ideig szünetel a nappali ellátási tevékenység a Maroshegyi Gondozási Központban. Csütörtöktől ezt a döntést a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény többi gondozási központjára (Felsővárosi, Zsolt Utcai, Palotavárosi) kiterjesztjük azzal, hogy a nappali ellátási szolgáltatás szüneteltetése mellett az étkezési szolgáltatást igénylők részére a melegételt az otthonukba történő kiszállítással biztosítja az Intézmény.

4. Székesfehérváron is van olyan intézmény, ahol van koronavírus-fertőzött tanuló, illetve munkatárs. A Vörösmarty Színház mellett a Vasvári Pál Gimnázium, illetve a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium esetében van ilyen esetről tudomásunk.

Továbbra is nagyon magas az új fertőzöttek száma, ami azt jelenti, hogy városunkban is folyamatosan növekszik a koronavírus-járványban érintett személyek, illetve a kontaktszemélyek száma. Jó hír, hogy a legutóbbi vizsgálatkor a fehérvári szennyvízben a vírus örökítőanyagának koncentrációja alacsony értéket mutatott, így reméljük, hogy az előírások betartásával a tömeges megbetegedések megelőzhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában