25 napirendi pontból álló képviselő-testületi ülés

2020.09.04. 07:25

Ismét lezárják hat hétre a pusztaszabolcsi átjárót

Téma volt az általános iskolai osztályok elhelyezése, egy milliós bérletidíj-tartozás, az idei év első felének gazdasági beszámolója, de még a vasúti átjáróról is szó esett.

Korondy Tamás

Kisdiákok. Több osztály is költözik

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A város választott vezetői közel négy órán át tanácskoztak a települést érintő témákról.

Osztályok elhelyezése

Mint azt Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester kifejtette, az eredeti terv szerint a József Attila Általános Iskola felújítása miatt az elsősök, másodikosok és a két harmadik osztály költözni kényszerül. Végül arra jutottak, hogy szeptembertől az elsősöket a Zsiráf Óvodában helyezik el, míg a harmadikosok ideiglenes iskolája a könyvtár és a művelődési ház lesz.

Bérletidíj-tartozás

A testület tárgyalt az egyik önkormányzati üzlethelyiség bérleti szerződésének azonnali felmondásról. Az ingatlanban egy számítástechnikai üzlet működik 2017 januárja óta, ám a vállalkozó azóta több mint másfél millió forint bérletidíj-tartozást halmozott fel. A bérlő jelezte, hogy szolgáltatói fejlesztések révén komolyabb megrendelésekre van kilátása októbertől, így anyagi helyzete várhatóan jobbra fordul. Jelezte azt is, hogy az előző városvezetés adott neki mentességet a bérleti díj megfizetése alól addig, amíg nem fordul könnyebbre a helyzete. A képviselő-testület 5:2 arányban úgy döntött, hogy a bérlő kap egy utolsó lehetőséget, és amennyiben egyetlen alkalommal is elmarad az aktuális bérleti díj fizetése és a törlesztés, a szerződés azonnali hatállyal megszűnik.

Kisdiákok. Több osztály is költözik
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Féléves gazdálkodás

Az város első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolója szerint a koronavírus-járványt megelőző időszakban a gazdálkodás az előzetes terveknek megfelelően alakult. Pusztaszabolcs – szintén a központi elvonások miatt – elesett mintegy 13 millió forint gépjárműadótól, a kormány vészhelyzeti alapjából pedig mindeddig egyetlen fillér sem érkezett, csak a járvánnyal összefüggésbe hozható többletkiadásokról kértek összesítést.

Vasút

Zsuffa Erzsébet azt mondta, az átkelő jelenlegi, ideiglenes megnyitása októberig tart, amikor hat hétre ismét lezárják. A kivitelező ekkor fogja a végleges terveket megvalósítani: a fényjelzők a jelenlegi hat helyett hétméteres távolságban lesznek egymástól, a kanyarodás íve a biztonsági szabványoknak megfelelő lesz, illetve a kerékpárutat elválasztják az ároktól a balesetveszély csökkentése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában