BETEG GYEREK NEM MEHET ISKOLÁBA

2020.09.17. 14:30

Hiányzási limit az iskolában és koronavírus – Évet kell ismételni?

Aggódó apuka fordult a Vas Népéhez: iskolás gyermeke gyakran náthás, és most a vírushelyzet miatt ilyenkor majd mindig két hétre otthon kell maradnia. A gyermek így hamar eléri a 250 órás hiányzási limitet, és akkor évismétlésre kötelezhetik.

Tersztyánszky Krisztina / vaol.hu

Fotó: shutterstock

Felvetettük a problémát az Oktatási Hivatalnak, ahonnan azt a választ kaptuk: az ilyen eseteket az intézménynek alapvetően helyben kell kezelnie. Természetesen továbbra is érvényes, hogy beteg gyerek nem mehet iskolába. A veszélyeztetett állapot vagy hatósági karantén miatti hiányzást a kiadott intézkedési terv alapján igazoltnak kell tekinteni. Ha egy diák igazoltan és igazolatlanul együttesen egy tanítási évben több mint 250 tanítási órát hiányzott, vagy egy tárgyból a tanítási órák 30 százalékát meghaladja a hiányzásai mértéke, és nem szerzett az értékeléshez szükséges elegendő osztályzatot, osztályozóvizsgával teljesítheti az évet. Ha van kellő számú értékelés, osztályozóvizsgára nincs szükség az adott tárgyból – írja a vaol.hu hírportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában