gyakorlatoztak

2020.09.26. 14:00

Három kisgyermeket és egy felnőttet mentettek a pázmándi önkéntes tűzoltók

Nem borzoljuk az olvasó idegeit, ez a mentés egy nagy gyakorlat része volt.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E.Várkonyi Péter

Olyan gyakorlat, ahol az önkénteseknek egy minősítő gyakorlaton kellett részt venniük ahhoz, hogy egy évig ismét önállóan menthessenek, oltsanak tüzet, megfékezzenek nagyobb katasztrófát. A csaknem fél órás, igen nagy tapasztalatot és gyakorlati munkát igénylő vizsgán az önkéntesek jól teljesítettek Pintér Nándor tűzoltó zászlós, kárhelyparancsnok irányításával.

Fotó: E.Várkonyi Péter

A mentésnél szét kellett vágni a személyautó karosszériáját ahhoz, hogy a benne ülőket, a súlyos sérülteket kiemelhessék és speciális hordágyon biztonságba, a „mentőautóba” helyezzék. A hidraulikus feszítővágó berendezés folyamatosan dolgozott, mert ez volt az alapja, a helyes, és szakszerű mentésnek. Elvágták az autó két oldalán az oszlopokat, majd a szélvédőket is kifűrészelték. Benke Dávid alezredes, a székesfehérvári tűzoltóság parancsnoka és Geiger Zoltán alezredes, Fejér megyei tűzoltósági főfelügyelő elfogadta, és sikeresnek minősítette a gyakorlatot, ahol az állandóan és készültségben lévő több, mint tíz önkéntes idén is bizonyított.

Fotó: E.Várkonyi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában