A legszilárdabb pont

2020.09.28. 14:22

Harcművészeti találkozót tartottak a nadapi szintezési ősjegynél

Magyarország legszilárdabb pontját, a nadapi szintezési ősjegyet választotta harcművészeti találkozója helyszínéül a Mushinkai Aikido Egyesület múlt hétvégén. Az Európai Sportnap keretében megrendezett eseményen nyílt edzéseken, bemutatókon mutatkozott be öt különböző stílus.

S. Töttő Rita

Bíró László 2 dan os judoedző tanítványával

Fotó: Albert-Győrfi Viktória

A Mushinkai Aikido Egyesület – amely huszadik éve foglalkozik az aikido mint japán harcművészet oktatásával, terjesztésével Magyarországon és Európában – másodszor rendezte meg a szintezési ősjegynél a Nadapi Budo Találkozót, amelyen öt Velencei- tó környéki harcművészeti és küzdősportklub, egyben öt stílus képviselői léptek a tatamira.

Molnár Lilian 2 danos karateedző bemutatója tanítványával
Fotó: Albert-Győrfi Viktória

Bemutatókkal, nyílt edzésekkel zajlott a rendezvény, mégpedig az Európai Sporthét keretében, a Nemzeti Együttműködési Alap és Nadap önkormányzata támogatásával valósult meg – fogalmazott a Fejér Megyei Hírlapnak Pasqualetti Gergő, a Mushinkai Aikido Egyesület elnöke, az esemény főszervezője. Ő maga is e sport lelkes híve: 8 éves kora óta gyakorolja az aikidót, jelenleg 5. danos, shidoin fokozatú oktató. 13 évig volt a Magyar Aikikai Aikido Kultúra Szövetség főtitkára, majd a Nemzetközi Aikido Szövetség EU Munkacsoportjának titkára. 2019- ben a 24 nemzeti szövetséget tömörítő Európai Aikido Szövetség főtitkárává választották. Nadap önkormányzati képviselőjeként pedig, mint mondja, elkötelezett a helyi és regionális sportélet fellendítése mellett, szívügye a harcművészetek támogatása.

Bíró László 2 dan os judoedző tanítványával
Fotó: Albert-Győrfi Viktória

- Célunk, hogy integráljuk a harcművészeket, hiszen egy család vagyunk, együtt kell működnünk. A helyszínválasztás sem véletlen. A szintezési ősjegy Magyarország legszilárdabb pontja, a harcművészetekben pedig elengedhetetlen a biztos középpont megtalálása és megtartása mind a fizikai, mind pedig a mentális egyensúly megteremtéséhez. A hely kiemelkedő spirituális ereje ideális helyszínné teszi a harcművészetek gyakorlói számára is. A karatén, kick-boxon, dzsúdón, brazil jiu-jitsun és aikidón túl, remélem, jövőre még több stílus mutatkozik majd be – tette hozzá a házigazda, aki azt reméli, az eljövendő években hagyománnyá válik a Budo Találkozó Nadapon, öregbítve a község hírét is, valamint a tó körül élőknek, gyerekeknek és felnőtteknek, időről időre segítséget nyújthat a sportágválasztásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában