Már csupán egyetlen óvoda lóg ki a sorból

2020.09.15. 07:00

Harmincmillió forintból újult meg a Hosszúsétatéri Óvoda udvara és elektromos hálózata

Összesen 30 millió forintból újult meg a Hosszúsétatéri Óvoda udvara és elektromos hálózata.

Kiss László

Mély csönd honolt hétfőn13 órakor a Hosszúsétatéri Óvoda árnyas és virágos udvarán, amikor – Mészáros Attila alpolgármester, az 5. számú választókerület önkormányzati képviselője, valamint Bozai István városgondnok társaságában – az intézménybe látogatott Cser-Palkovics András polgármester, hogy – Tóth Ildikónak, az óvoda vezetőjének kalauzolásával – megtekintse annak a fejlesztésnek az eredményeit, melyről aztán a sajtó képviselőit is tájékoztatták. Nem akarták a piciket zavarni, azért érkeztek ekkor, az altatás idején – magyarázta a polgármester, aki elmondta: a Hosszúsétatéren a játszóeszközökre, illetve a villamos hálózat felújítására fordított összeg 30 milliót tesz ki. Így a városban már csak egyetlen olyan óvoda van, amelynek udvara kimaradt a felújításból.

Ez az Ybl lakótelepi tagóvoda. Ám erről sem felejtkeznek el, már keresik a forrásokat, hogy ott is korszerűsíthessék az udvart, ahol a kicsik oly sok időt töltenek – folytatta a polgármester. Cser-Palkovics Andrástól megtudtuk: ezen felújítások a város önerejéből, uniós támogatásból, illetve a fehérvári vállalkozásokat mozgósító KÉPES programból származnak. A hosszúsétatéri intézményben egyébként teljes egészében saját erőből végezték a munkálatokat.

A beruházásról azt már Mészáros Attila mondta el, hogy több mint 23 milliót fordítottak az udvari játékok részbeni cseréjére, felújítására, valamint a teljes elektromos hálózat cseréjére, aminek során az óvoda LED-világítást kapott.

Cser-Palkovics András, Mészáros Attila és Tóth Ildikó bejárta a megújult udvart
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tóth Ildikó, az óvoda vezetője köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak azért, hogy törlesztette régi adósságát

Az óvodáskor nagy ajándéka a játék, amit nem mindegy, hol és milyen eszközökkel művelnek a kicsik – hangsúlyozta a pedagógus. Valamennyi udvari játék most már szép és biztonságos, és teljes mértékben megfelel az előírásoknak – tudtuk meg.

A Hosszúsétatéren, ahová egyébként 150 kisgyerek jár, 12 óvónő dolgozik. A korosztályi összetételük változatos, és itt nincsen betöltetlen státusz – ezt már a Fejér Megyei Hírlap kérdésére mondta el Tóth Ildikó.

A polgármester – ugyancsak lapunk érdeklődésére – pedig arról is szólt, hogy a megyeszékhelyen 11 önkormányzati fenntartású székhely-, és kilenc tagóvoda működik. Kulcsfontosságú intézményhálózatról van szó – fogalmazott Cser-Palkovics András. Az pedig, hogy alanyi jogon igénybe vehető az óvodai ellátás nálunk, kuriózumnak számít a világban – tette hozzá. Fehérváron nincsen gond az óvodapedagógusok korosztályi megoszlásával, de 10-15 év múlva ez jelenthet még kihívást. A hivatás népszerűbbé tétele érdekében kormányzati intézkedések is történtek, és az érintettek anyagi megbecsülése is javult. Reméli, hogy ezt érzékelik, értékelik a szakemberek – fejtette ki Cser-Palkovics András, aki e helyütt is elismerését fejezte ki az óvodák és bölcsődék dolgozóinak azért, hogy a nyáron is nyitva tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában