Okosterem

2020.09.01. 07:05

Hármas összefogásban készült el az új kémiaterem a Telekiben

Meg­újult a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola kémiaterme, illetve informatikai rendszere. A beruházások önkormányzati, fenntartói és vállalkozói összefogással valósulhattak meg.

Korondy Tamás

Sinkó Ottó és Cser-Palkovics András polgármester az új fejlesztéseket tanulmányozza Fotó: Fehér G. / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A Teleki Blanka Gimnázium kémia-szaktantermének felújítása, pontosabban annak első munkálatai a tanév végén kezdődtek. Az összesen közel 18 millió forint értékű projekthez az önkormányzat, illetve a Székesfehérvári Tankerületi Központ öt-öt millió forinttal, a Videoton Holding Zrt. pedig 7,9 millió forinttal járult hozzá.

Sinkó Ottó és Cser-Palkovics András polgármester az új fejlesztéseket tanulmányozza Fotó: Fehér G. / Fejér Megyei Hírlap

A kémiaterem a Teleki legnagyobb méterű tanterme, amelynek eddigi modernizációjára éppen azért nem került sor, mert a sok speciális beépített eszköz miatt a beruházás az átlagosnál sokkal költségesebb. A falakon kívül gyakorlatilag minden cserére szorult.

Megújult a terem elektromos és informatikai hálózata, cserélték a teljes gépészeti alapvezetékezést és a funkció szerinti használathoz szükséges elszívókamrát. Új csempe és padlóburkolat kialakítása történt. A bútorzat teljes cseréje (új előkészítő pult a diákoknak, új szaktanári asztal, szekrények, padok, székek) mellett a tanterem akusztikájának javítása céljából álmennyezetet is beépítettek.

Az augusztus 28-án befejezett, a 21. századi elvárásoknak megfelelő terem ezáltal egyben a Teleki legnagyobb befogadóképességű (84 négyzetméteres) tanterme is lett, így a szeptember 1-jén induló tanévben már nemcsak kémiaóra, de egy-egy nagyobb összejövetel is megtartható a felújított falak között.

Az átadón részt vett Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. egyik vezérigazgatója, illetve Cser-Palkovics András polgármester is a gimnázium igazgatója mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában