több ütemben valósul meg

2020.08.26. 17:00

Zöld lámpát kapott a Móri út felújítása

Cser-Palkovics András közösségi oldalán jelentette be a hírt.

feol.hu

A nagy forgalmat bonyolító Móri útra ráfér már a felújítás. Ezt az ott lakók is jelezték az önkormányzatnak, így már javában zajlik a tervezgetés

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár polgármestere Vargha Tamás képviselő úrral együtt jelentette be, hogy a megyeszékhely egyik legfontosabb bekötőútjának és az alatta húzódó közművezetékek rekonstrukciója zöld utat kapott. A több ütemben megvalósuló felújítás első szakasza a Dózsa György út 3-tól a Móri út 42. számig terjedő részt érinti, költsége 1 milliárd 20 millió forint.

A kopóréteg teljes és az alépítmény felújítása mellett az összes ivó- és szennyvízvezeték cserére kerül, új bicikli és parkolósávok kerülnek kialakításra, és a közvilágítás is megújul.

 

A beruházás része, hogy a Zichy-liget sarka és a Móri út találkozásánál körforgalom épül. Az előkészítő munka körülbelül 2021 tavaszáig tart, ezt követően kezdődhetnek a munkálatok, melyeknek becsült időtartama 7 hónap – írja Cser-Palkovics András. Reményeik szerint a Móri út első üteme 2022 első felében elkészülhet. További jó hírként megosztotta, hogy még az idén a Prohászka Ottokár és a “kis Budai” utak felújítása, valamint a Mártírok útjának második üteme is elindulhat.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában