Átfogó képet adhat

2020.08.28. 14:30

Vélemények a nemzeti konzultációról – Fehérvári járókelőket kérdeztünk

Már csak néhány nap áll rendelkezésére azoknak, akik még nem töltötték ki és küldték vissza a Nemzeti Konzultációs kérdőívet. A kormány a véleménynyilvánítás lehetőségét augusztus 31-éig hosszabbította meg.

Héjj Vivien

Novák Katalin bemutatja a nemzeti konzultáció kérdéseit

Forrás: család.hu

Mint ismert, a nyáron elindított aktuális konzultáció fókuszában a koronavírus-járvány elleni további védekezés áll, tekintettel a lehetséges második hullámra is. Fehérvári járókelőket kérdeztünk arról, hogyan vélekednek a bevezetett intézkedésekről, szerintük indokolt esetben szükséges-e a szigorítás. Arra is kíváncsiak voltunk, véleményük szerint a nemzeti konzultáció hogyan segítheti a járvány elleni védekezést.

– Az eddigi tapasztalatok alapján szükségesnek tartom a bevezetett intézkedéseket és adott esetben a szigorításokat is. Szerintem a koronavírussal kapcsolatos visszajelzések feldolgozása és hasznosítása segítheti a jövőbeli intézkedéseket. A koronavírus második hullámának előszobájában fontos, hogy az emberek eddigi tapasztalatait is bele tudják fűzni a következő akciótervbe – mondta Patrik Ferenc.

A jövőbeni jó intézkedéseket segítheti, ha a kormány választ
kap a kérdésekre – véli Patrik Ferenc
Fotó: Héjj Vivien / FMH

Végvári Anita is fontosnak tartja, hogy a szakemberek kérését ezután is betartsák az emberek, legyen szó a maszkhasználatról vagy a kézmosás gyakoriságáról. Mint mondta, jó dolog az, hogy megkérdezik az emberek véleményét, mert ez segít abban, hogy a kormány átfogó képet kapjon az emberek véleményéről. A válaszra mindenkinek kell legyen néhány perce!

Illés Áron már kitöltötte az ívet, arra buzdít mindenkit, tegye ugyanezt
Fotó: Héjj Vivien / FMH

Illés Áron ugyancsak kitöltötte és visszaküldte a nemzeti konzultációs kérdőívet: – Ez egy visszajelzés a kormány számára arról, hogy az emberek hogyan élték át a karantén időszakát, min kell esetleg változtatni. Így kiküszöbölhetőek az esetleges hibák és az ország felkészülten fogadhatja az esetleges második hullám érkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában