nem papíralapú tudást adnak

2020.08.22. 07:20

Teljesen új korszak kezdődik a Fejér megyei szakoktatásban

Sajtótájékoztató keretében jelentették be a szakképzést érintő, jelentős rendszerbeli és személyi változásokat.

Palocsai Jenő

Szépné Holczer Piroska főigazgató, Kulcsár Szilvia kancellár, Dominó Csaba kancellári tanácsos és Mészáros Attila alpolgármester közösen jelentették be a változásokat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nemcsak a rendszer módosul mélységében, hanem annak vezetésében is jelentős változások álltak be a közelmúltban. Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum (SzSzC) eddigi főigazgatója az év végén nyugdíjba vonuló Dominó Csabát váltja a kancellári poszton. A főigazgatói székbe ezzel párhuzamosan Szépné Holczer Piroska került, aki a Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Kulcsár Szilvia bejelentette, nemcsak az iskolák nevei, típusai és a szakmák nevei fognak változni, hanem az oktatás teljes szemléletmódja is. A vizsgákat a legkésőbb 2025- ig elkészülő akkreditált központokban lehet majd letenni. Kiemelt cél a teljesítmény- és eredményalapú oktatás létrehozása, hogy a diákok ne a papírnak tanuljanak, hanem olyan végzettséget szerezzenek, amivel el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Szépné Holczer Piroska főigazgató, Kulcsár Szilvia kancellár, Dominó Csaba kancellári tanácsos és Mészáros Attila alpolgármester közösen jelentették be a változásokat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szépné Holczer Piroska főigazgató elmondta, a szakképzés lehetőséget kínál még a nyolc osztályt be nem fejezetteknek is a technikumot végzettek és a felnőttképzésre jelentkezők mellett.

Nemcsak a szakképzés csúcsán voltak személyi változások: három középiskola vezetésében is. Horváth Lajos Zoltán eddig megbízottként, mostantól igazgatóként vezeti a Széchenyi István Műszaki Technikumot. A Jáky József Technikum igazgatója Oroszné Stefánkó Éva lett. Ebben az iskolában a fejlesztések mellett szeretnék megőrizni hagyományos, az országban egyedülálló építőipari ágazati profiljukat. Az idén 50 éves Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskolát Némethné Erki Tímea vezeti már. Mészáros Attila alpolgármester kijelentette, a városnak továbbra is sok tennivalója akad, hogy megteremtsék az infrastrukturális hátteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában