fakidőlés és árvíz

2020.08.06. 07:10

Számottevő károkat okoztak a viharok Fejér megyében is

Júliusban szerencsére kevesebb viharkár érte Fejér megyét, mint júniusban. A nyár eleji villámárvizek nagyon megviseltek néhány települést, a szezon közepén azonban inkább csak fakidőlések okoztak fennakadásokat. Sokan vettek igénybe biztosítói kárigényeket ezek miatt az esetek miatt.

S. Töttő Rita

Vihar utáni kármentesítés Fotó: Nagy Norbert (archív)

Fotó: gaborfeherphoto

A nagy viharok június közepén okozták a legnagyobb károkat Fejér megyében is – fogalmaz a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, kiemelve, hogy a nagy gyúrói, vértesacsai, bicskei és igari árvizeken kívül fakidőléseknél hívták a segítségüket az önkormányzatok és a lakosság. A hirtelen jött csapadékkal tehát sok helyen megküzdöttek, ami jelentős károkat is okozott. Júliusban azonban már kevesebb ilyen típusú kármentésre volt szükség, a viharok inkább csak fakidőléseket okoztak, s csak kisebb károk keletkeztek.

Vihar utáni kármentesítés Fotó: Nagy Norbert (archív)

Jól mutatja az arányok változását a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kimutatása is, mely országos szintű összegzést készített erre a két hónapra vonatkozóan. E szerint a júniusi ötmilliárd forintot követően a júliusi időjárási anomáliák két és fél milliárd forinttal terhelték meg a biztosítók büdzséit. Ezt az összeget főképp a lakásbiztosítások kapcsán fizették ki a biztosítók, tehát főleg ingatlanokban okozott károkat a nyári vihar.Az idei júliusban a főbb károkozóknak a jégverés, a vihar, a villámcsapás valamint a villámcsapás másodlagos hatása, a felhőszakadás, a beázás, az árvíz, a szolgáltatás kimaradása számítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában