"Csak egy kicsit másképp"

2020.08.07. 07:20

Négy nagy rendezvényt tartanak Székesfehérváron az esélyegyenlőség jegyében

Négy nagy rendezvény és ezzel párhuzamosan egy nagyszabású szakmai kerekasztal-beszélgetés várható a közeljövőben az eddigi tervek szerint, támogatva fogyatékossággal élő embertársaink szórakozását.

Szanyi-Nagy Judit

Balról Braun Katalin, Brájer Éva és Farnady Judit, akik az Esélynap jelentőségéről beszéltek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány (CICE) idestova 13 éve kezdte meg akadálymentesítő tevékenységét, amelynek keretében a többi között látássérülteknek szerveztek jelmezbált, mozgássérülteknek pedig halloweenbulit. Az idei év végén részint a júniusban elmaradt Esélynapot is pótolják – értesültünk Farnady Judit ügyvezetőtől, aki többedmagával közösen csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében mutatta be a röviden Esélyegyenlőségként emlegetett projektet.

Ennek keretében négy nagy rendezvényt tartanak Székesfehérváron. Augusztus 13-án a látás- és hallássérültek, valamint az értelmi akadályozottak a Deák Gyűjteményben múzeumlátogatáson vehetnek részt. Szeptember 23-án a Klasszik Lasszó formáció közreműködésével irodalmi, zenés, avagy kulturális előadás élvezhető a fogyatékossággal élők és az ép emberek számára egyaránt. Október 14-én a történelmi belvárosban idegenvezetés indul, amelyhez egy szakmai találkozó és „Vaklakoma” címmel egy érzékenyítő program is kapcsolódik. December 3-án a kultúráé és a gasztronómiáé lesz a főszerep.

Mindeközben pedig esélyegyenlőségi kerekasztalokat is tartanak – a szociális szolgáltatások és az önkormányzat képviselőivel közösen – a szociális szolgáltatások fejlesztéséről. A következő alkalom október 14-re datálható, a helyszín a Városháza. A programsorozat célja, hogy a fizikai akadálymentesítésen túl felhívja a figyelmet arra: elfogadott, hogy a nem ép emberek is élvezik a különféle közösségi, kulturális programokat. Csak egy kicsit másképp.

Vezető képünk archív felvétel, illusztrációként szolgál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában