17. alkalommal adják át

2020.08.15. 07:40

Müller Cecília kapja a Szent István-díjat

Jövő hét kedden 17. alkalommal adják át a Szent István-érdemérmet és -díjat. Az idei kitüntetett személyét péntek reggel jelentette be Spányi Antal megyés püspök, a díj kuratóriumának elnöke.

Borsányi Bea

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A díjat 2004 óta adják át, és minden évben olyan személynek ítélik oda, akinek kiemelkedő munkássága és emberi hozzáállása, keresztényi értékrendje méltó Szent István örökségéhez. A Szent István-érdemérem és -díj kuratóriumának tagjai – Spányi Antal, Csurgai Horváth József, Radetzky Jenő, Vizi László és Karsai Béla – komoly intézményeket képviselnek. Ők azok, akik évről évre eldöntik, kit találnak érdemesnek az elismerésre. Ahogy arról Csurgai Horváth József, a városi levéltár és kutatóintézet igazgatója, a kuratórium egyik jelen lévő tagja beszélt, minden augusztusban több, a díjra méltó jelölt neve vetődik fel, akik közül eddig mindig sikerült egyhangú döntéssel kiválasztani azt, aki átveheti a kitüntetést. 2020-ban Müller Cecília országos tiszti főorvost találták méltónak a megtiszteltetésre.

Spányi Antal, a kuratórium elnöke rámutatott, Müller Cecília nemcsak ebben a nép­egészségügyi szempontból nehéz évben, de évtizedek óta fáradságot nem ismerve, állhatatosan és példaértékű módon dolgozik az egészségügyben. A főorvos asszony a díjjal olyan illusztris társaságba került, melynek tagjai többek között Sobor Antal író, Balsay István korábbi országgyűlési képviselő vagy Béres József tudós, kutató.

Az ünnepélyes átadásra augusztus 18-án, kedden 18 órakor kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István termében. Az esemény nyilvános, azon bárki részt vehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában