Sokat elárul egy faluról a temetője

2020.08.10. 07:45

Megújult a ravatalozó és környezete Sárszentmihályon

A református temető megújult ravatalozójának ünnepségén mondott köszönetet a közösség vasárnap délután Sárszentmihályon.

S. Töttő Rita

- Ha meg akarsz ismerni egy közösséget, akkor mindenféleképpen nézd meg a piacát, de nézd meg a temetőjét is. Sokat elárul... – fogalmazott Turbucz Béla sárszentmihályi lelkipásztor, aki visszaemlékezett a temető harminc évvel ezelőtti, őserdőt idéző állapotára, majd azt azt követő feladatok elvégzésére is. Majd felvázolta a ravatalozó megújítását lehetővé tévő előzményeket: 2019-ben a Magyar Falu Program keretében, egyházi közösségek tulajdonában lévő temetők fejlesztésére kiírt felhívásra adták be pályázatukat.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A temetőbejáró biztonságos kialakítását, bevezető útjának kiépítését, az urnafal környékének és a szertartástérnek méltó kialakítását, valamint a ravatalozó közvetlen környezetében egy mozgássérült parkoló térköves kialakítását tervezték. A kérelem pozitív elbírálásban részesült, s így 4 millió 635 ezer 500 forint vissza nem térítendő támogatást kaptak, amelyhez a gyülekezet 500 ezer forintot tett. Ennek megvalósulását köszönte meg a közösség vasárnap délutáni ünnepségével. Az eseményen Imre Bálint református esperes és Májer László romai katolikus esperes is felszólalt, az ünnepélyes szalagátvágásban pedig Turbucz Béla és felesége, Szabó Virág közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában