Kedvezményezettek, nyolc településről

2020.08.27. 07:25

Kollégiumi férőhely húsz Fejér megyei diáknak Pécsen

Több mint 26 esztendeje élhetnek a megye fiataljai a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyeinek pályázat útján való elnyerésének lehetőségével. Szerda reggel 14 felsőbb éves hallgató vehette át a 2020–2021-es tanévre szóló jogosultságát.

Borsányi Bea

Molnár Krisztián (kék ingben) adta át a dokumentumokat Fotó: FG / FMH

Fotó: gaborfeherphoto

Fejér Megye Közgyűlése 1993-ban vásárolt 20 férőhelyet a pécsi egyetem kollégiumában azzal a céllal, hogy ilyen formában, azaz lakhatási lehetőséggel támogassa a Pécsen tanuló megyei hallgatókat. Az önkormányzati férőhelyre vonatkozó igényt minden évben az egyetemhez benyújtandó jelentkezéssel egyidejűleg lehet jelezni. A megyei önkormányzat azon hallgatók elhelyezését segíti, akiknek az egyetem elutasította a kollégiumi jelentkezését. Erre a tanévre a megye 8 településéről – Alap, Bakonycsernye, Nagylók, Cece, Ráckeresztúr, Székesfehérvár, Sárbogárd Úrhida –, első körben a felsőbb éves évfolyamból összesen 14 hallgató vette át a pécsi egyetem kollégiumaiba való beköltözésre jogosító dokumentumot, amelyet a közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián adott át minden érintettnek.

Molnár Krisztián (kék ingben) adta át a dokumentumokat Fotó: FG / FMH

A szerdán megjelent diákok között volt bölcsész, környezetmérnök, pszichológus, építőművész, gazdasági informatikus, általános orvos, gyógytornász, mentőtiszt és turizmus–vendéglátás szakos hallgató is. Szarka Márton Frigyes a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán, sportszervezés szakon tanul. „Mindenképpen kollégiumban szeretnék lakni, de eddig nem sikerült bejutnom. Nagyon örülök, hogy ezt a lehetőséget viszont megkaptam” – mondta. A kollégiumi díjat, amely havonta 14–20 ezer forintba kerül, minden diák maga fizeti, ám ez még így is jelentős támogatás, figyelembe véve az albérleti árakat, amelyek ennek a többszörösét teszik ki. A maradék 6 férőhelyet az elbírálást követően – a folyamat még nem zárult le – elsőéves hallgatók között osztják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában