Egyetértés és kis különbség

2020.08.04. 07:45

Az idősebbek a boltok korlátozását nehezményezik leginkább

Az idei évben a koronavírus körül forog a világ, így a Nemzeti Konzultáció kérdéseit is ez alapján állította össze a kormány. Az utca embere szerint van néhány kérdés, melynél fontosabb témákról is dönthetnének, ugyanakkor a lényeges dolgokban nagyjából ugyanaz a vélemény kortól és nemtől függetlenül.

Korondy Tamás

Kovácsné nem szeretné, ha ismét idősáv lenne Fotó: KT

– Már vissza is küldtem a kérdőívet. Szerintem a kérdések jók voltak, azt mondom, hogy alapvetően mindegyikkel egyet is értettem. Szerintem a kormány a lehetőségekhez mérten nagyon jól kezelte ezt a koronavírus-mizériát, ha sikerül továbbra is ilyen jól helytállni ezen a téren, akkor Euró­pa egyik legbiztonságosabb országa lehetünk. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy már nagyon vártam a fesztiválszezont, de ép ésszel gondolkodva végül én is beikszeltem a rendezvények korlátozása rubrikát – mondta el Fehérváron a 21 éves Szűcs Krisztián.

Szűcs Krisztián szerint jó irányba halad a védekezés Fotó: Korondy Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Mindegyiket bejelöltem, csak az idősek korlátozását nem. No, azt nem szeretném, nem volt jó az nekünk. Tudja fiatalember, értem én, hogy aki dolgozni jár, az a munka előtt megy be a közértbe, de az én koromban már sokat számít az a pár Celsius-fok is, amennyivel melegebb az idő 9 óra után. Fél hatkor kelek, és tudja, ilyenkor az első dolgom a közért, legkésőbb hét óráig itthon is vagyok. Inkább két kesztyűt és maszkot felveszek, csak ne kelljen 9 óráig várni. – vélekedett Etyek határutcáján megállítva a 75 éves Kovács Mihályné Erzsike.

Kovácsné nem szeretné, ha ismét idősáv lenne Fotó: Korondy Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A férjemmel már megettük a kenyerünk javát, de ehhez a járványhoz hasonlót még nem tapasztaltunk. Ahogyan a televízióban és a rádióban halljuk, a körülöttünk élő nemzetek nagyobb bajban vannak, valamit tehát jól csinálunk. Mindketten egyetértettünk azzal, ami benne volt, és már vissza is küldtük. A két fiam még most sem szereti, ha az utcán vagyunk, inkább hozzák a friss zöldségeket, meg amit kérünk – vallotta be kizárólag fotó nélkül Nagy Valéria, akivel Martonvásár utcáin beszéltünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában