kézmosás

2020.07.07. 07:50

Szupertüsszencsek táborában – Egészséggel összefüggő ismereteket is kaptak a Bregyóban a diákok

A Bregyóban táborozó gyerekek többek között a helyes kézmosás fontosságával, szabályaival és hatásaival is megismerkedhettek.

Palocsai Jenő

UV-lámpa alatt váltak igazán rémisztővé a kezek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Izgalmasan indult hétfőn a hét a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai tartottak foglalkozást a táborozó gyerekeknek a fák árnyékában.

A kormányhivatalból érkező Marton János gyakorlati példákon keresztül, kísérletek segítségével, illetve látványos bemutatóval tette az általános iskolás gyermekek számára is érthetővé a helyes és rendszeres kézmosás fontosságát.

A tanulók megismerkedtek a mikrobák fajtáival, vagyis a gombák, vírusok és baktériumok közötti különbségekkel, szaporodásukkal, terjedésésükkel. A szakemberek nemcsak káros hatásaikra hívták fel a fiatal hallgatóság figyelmét, hanem arra is, hogy sok mikroba kifejezetten fontos az élethez, köztük az emberi élethez is.

UV-lámpa alatt váltak igazán rémisztővé a kezek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Szupertüsszencs tábla előtt a tüsszentést, mint módosult kilégzést vizsgálták meg jobban. Ámulva hallgatták a gyerekek, hogy az orrnak milyen hatalmas szerepe van az egészség megőrzésében, és hogy a nem odaillő dolgok 160 km/h sebességgel hagyják el az ember szervezetét.

A rémisztő kezek játékállomást követően Marton János egy kis titkos összetevővel és egy UV-lámpával bemutatta, hogy milyen könnyen terjedhetnek dolgok egy kézfogással.

Lőrincz Tímea táborvezető elmondta: – További érdekességek is lesznek a héten. Közülük is kiemelném a keddi napot, mikor a V-61 AR Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete tart majd bemutatót, melyet az Alba Regia Szimfonikus Zenekekar dallamai követnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában