Szerdára kerültek a szombati ökotúrák

2020.07.09. 07:10

Sóstói kalandok – A nádasok világát fedezhették fel az érdeklődők

A megszokott szombat délelőtti sóstói kirándulások helyett ezentúl szerdán kora esténként tartják az ökotúrákat, jelentették be két napja.

Borsányi Bea

Az okostelefonnal is felveszi a versenyt a fiatalok esetében is a védett terület

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az indok a nagy meleg volt. Nos, ugyan szombatra nem jósolnak hőséget az előrejelzések, de szerdán megtartották a túrát. Aki szeretne egy kicsit kiszakadni a város zajából, a tömegből, az idegeskedésből, a mindennapok szorításából, annak remek lehetőség egy-egy látogatás Sóstóra, amely hatalmas, több ezer négyzetméter zöldfelülettel, sétautakkal, tanösvénnyel, madárlessel és számos természeti élménnyel várja a kikapcsolódni vágyókat. Sőt, a kikapcsolódás mellett észrevétlenül tanulhatunk és bővíthetjük meglévő ismereteinket is.

Az okostelefonnal is felveszi a versenyt a fiatalok esetében is a védett terület
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Aki ennél is többre vágyik, annak érdemes részt vennie valamelyik szervezett, vezetett túrán! Szerdán a természetközeli családi program keretében a nádasok világát fedezhették fel a résztvevők.

Szerdánként lesznek a vezetett séták
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vezetett ökotúrán az érdeklődők megismerhették, hogy milyen állatok lelnek búvóhelyre a nádasok ölében, de azt is megtudhatták, miért elengedhetetlen a nádas megléte az ökológiai körforgásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában