Labirintusként funkcionál a kert egy része

2020.07.09. 07:15

Megújult stílusban pompázik a csurgói park

Botanikai újdonságok és őshonos gyümölcsfák várják a látogatókat a Károlyi-kastély angolparkjában.

Héjj Vivien

Érdekes látványt nyújt a kockásra nyírt fű

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Különleges megújuláson esett át a napokban a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély kertje. A park az eddiginél is sokkal változatosabb képet tár az ide érkező látogatók elé, ugyanis a zöldterületek gondozása egy egészen új, modern irányt vett.

A frissen nyírt gyep egyfajta botanikai labirintusként szolgál, ugyanis az eddig egybefüggő gyepben most kockák sokaságát találják az arra sétálók. A zöld terület ilyen módon történő nyírása ugyanis megmutatja az élővilág sokszínűségét és arra csábítja az ide látogatókat, hogy elvesszenek a természet adta labirintusban és megkeressék a számukra legkényelmesebb kiutat. A kész alkotás Komenda Jánosnak, a Károlyi-kastély munkatársának jóvoltából jöhetett létre.

Érdekes látványt nyújt a kockásra nyírt fű
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A koronavírus-járvány után a Károlyi József Alapítvány újraindította a havonta megrendezésre kerülő botanikai sétát, amelyek során felfedezhetők az újonnan telepített őshonos gyümölcsfák is. Természetesen lehetőség van – egy kis útmutató segítségével – a park önálló felfedezésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában