új kopóréteget kapott

2020.07.24. 07:15

Megújult a forgalmas Liszt Ferenc utca Polgárdiban

Pályázati és önkormányzati forrásból megújult a forgalmas Liszt Ferenc utca, tudtuk meg Nyikos László polgármestertől.

V. Varga József

Új futófelület, 600 méteren

Fotó: Önkormányzat

Polgárdiban, a Liszt Ferencről elnevezett utcában – a felújítás során – a meglévő aszfaltburkolatra négy centiméter vastagságú dolomitos aszfalt kopóréteget húztak, az erősen repedezett részeken szerkezetcsere történt, az út melletti padkát 10 centiméteres rétegben zúzottkővel stabilizálták. Elkészült a Cinca-kör is. Aki a polgárdi általános iskolába járt, pontosan tudja, mit is jelent a kifejezés – mondta el Nyikos László –, hiszen korábban itt, a Kossuth utcában az úttesten és a hidakon futottak körbe-körbe a diákok.

Új futófelület, 600 méteren
Fotó: Önkormányzat

A 600 méteres új futófelület most sem az autósokat, sem a gyalogosokat nem zavarja, mert külön járda is épült. A futásra tervezett speciális kialakítású futófelület jobban kíméli az ízületeket, mint más műanyag burkolat. Egy 100 méteres szakaszt zöld színűre festettek, és a 60 métert is feljelölték; a futópálya és a járda külön hidat kapott a biztonság érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában