A nagyok keresett szakmáival ismerkednek a kicsik

2020.07.01. 07:05

Különleges, ingyenes nyári napközis tábornak ad otthont az Árpád Szakképző Iskola

Kétszer egy héten át általános iskolások vehetik birtokba a nagy múltú Árpád iskola termeit, folyosóit és lelkes tanárainak figyelmét.

Palocsai Jenő

A szakmák szeretete már igen fiatal korban is kialakulhat. A tábor ebben is segíthet Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szereminé Hegedűs Krisztinától, az intézmény igazgatójától megtudtuk, hogy a megye egész területéről lehetett jelentkezni a táborba, ahol szakmákkal is megismerkedhetnek a gyerekek. A mostani turnusban 26, a jövő héten 35 tanuló napjai telnek ezáltal tartalmasabban.

Az ipari varrógépeket is kipróbálhatták

Amikor ott jártunk, a tornateremben a fiatalok, főleg a fiúk két, egyenként félmillió forint értékű lézerfegyverrel tanultak célba lőni. A tornazsámolyokra helyezett célokat nyílt irányzékkal kellett eltalálni. Természetesen nemcsak lőni kellett tudni, meg kellett ismerkedni a fegyver részeivel, és kaptak egy kis ízelítőt a lőtérhasználat szigorából is, mert bár lövedék nem, de egy első osztályú lézersugár azért mégiscsak elhagyja a fegyvert, ami akár ártalmas is lehet a szemre. Az épület másik szárnyában leginkább a lányoknak való programok kötötték le a gyerekek idejét.

A szakmák szeretete már igen fiatal korban is kialakulhat. A tábor ebben is segíthet Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kis kézműves tábor keretében gyűrűket, nyakláncokat, karkötőket és más ékszereket készítettek a lányok, miközben egymást váltva kisebb csoportokban mindannyian megismerkedhettek az intézmény tanműhelyében az ipari varrógépekkel. Először csak egyenesen tanultak varrni, később akár illatzsákokat is varrhatnak maguknak.

 

Az ingyenes táborban nagy hangsúlyt fektetnek a higiénés fegyelemre: a kézmosás és a használt eszközök, asztalok, be­rendezések fertőtlenítése rend­szeres. A tábor lakóinak étkeztetése nem üzemi konyhán keresztül történik, mindenki magának viszi az ennivalót, de azt bármikor megmelegítheti. A messziről érkezőket, kisebbeket, illetve aki kéri, azt kiviszik reggel a Seregélyesi útra és nap végén visszajuttatják a városközpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában