Akár szobabiciklivel is tekerhetünk a Holdra

2020.07.15. 07:25

Közösségformáló kihívásra várja a jelentkezőket a pécsi egyetem

Az expedíció, amely a MoonBike2020 nevet viseli, arra vállalkozott, hogy összesen 384 400 kilométer megtételére ösztönözze a kerékpárosokat világszerte.

Héjj Vivien

Kerékpárra fel, irány a Hold! Illusztráció: Nagy Norbert (archív)

A kezdeményezés lényege, hogy a résztvevők 80 nap alatt megtegyék a Föld és a Hold közti távolságot, természetesen biciklivel. A projekt célja felhívni a figyelmet a mozgás, az egészséges életmód fontosságára és népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést. A kihíváshoz a közösségi oldalon keresztül bárki csatlakozhat.

Kerékpárra fel, irány a Hold! Illusztráció: Nagy Norbert (archív)

A tekerés szerelmesei­nek nincs más dolguk, mint kerékpárra pattanni és egy biciklis applikációt letöltve rögzíteni a megtett távolságot. Az adatokat képernyőkép formájában kell elküldeni a projekt közösségi oldalára. Aki esetleg az otthona kényelméből szeretne bekapcsolódni, az szobabiciklivel is csatlakozhat. Ez esetben a kilométeróra kijelzőjét kell lefényképezni és feltölteni. A legtöbb kilométert megtett sportolókat ajándékcsomaggal jutalmazzák majd a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában