önzetlenség

2020.07.02. 07:15

Kétezer tő paradicsompalántán osztozik Balinka, Nagyveleg és Bakonycsernye

Bakonycsernye Kétezer tő paradicsompalántát kapott a település ajándékba. Az önzetlenség önzetlenséget szül, így nemcsak a csernyeiek, hanem Balinka és Nagyveleg lakossága is kapott belőle.

Palocsai Jenő

Wéninger László és Turi Balázs polgármesterek a felajánlott palántákat három faluba juttatták el Fotó: önkormányzat

A múlt héten a nagyközség egy jelentős felajánlást kapott egy magát megnevezni nem kívánó támogatótól. Az anonim jóakaró kétezer paradicsompalántát ajánlott fel a nagyközség önkormányzatának. Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere úgy döntött, nem tartják meg mindet maguknak. Ahogy az lenni szokott, a nagylelkű adomány még értékesebb lesz akkor, ha másoknak is juttatnak belőle, ezért Bakonycsernye önkormányzata csak ezer palántát tartott magánál. A felajánlás egyik felét a nagyközség Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata osztotta szét, több mint hatvan olyan család között, akik vállalták, hogy elültetik és gondozzák a fiatal növényeket.

Wéninger László és Turi Balázs polgármesterek a felajánlott palántákat
három faluba juttatták el Fotó: önkormányzat

Turi Balázs nem feledkezett meg partnereiről, így a Bakonycsernyével közös hivatalban működő Nagyveleg és Balinka településekről sem. Turi elfelezte az adomány fennmaradó részét, és 500-500 darab palántát adott át Wéninger László balinkai és Kosárszki József nagyvelegi polgármesternek. Wéninger Lászlótól megtudtuk, hogy a kapott félezer palántát ő ismét kétfelé osztotta, hiszen Balinka önkormányzatához tartozik Mecsér is, mint településrész. Balinkán is és Mecséren is a nyitva tartó üzletekbe vitte Wéninger a palántákat, ahonnan gyorsan elkapkodták az érdeklődők. A balinkai vezető elmondta, igyekeztek úgy irányítani az osztást, hogy csak 10-15 szálat adtak egy kérelmezőnek. A korlátozás célja az volt, hogy lehetőség szerint minél több családnak jusson a felajánlásból.

Nagyvelegen is nagy sikere volt a palántáknak, hiszen az utolsó darabot is kiosztották, méghozzá egy nap leforgása alatt.

Az önzetlen felajánlás és a szétosztáskor tanúsított csapatmunka sok család napját és kertjét tette szebbé a három településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában