összegző

2020.07.27. 15:00

Iskolaőrök, fizetős parkolók és közlekedési dugó – Ezeket olvastátok múlt héten

Újabb izgalmas hét telt el Fejér megye történetében. Mely cikkeink érdekeltek Titeket a legjobban? Lássuk!

feol.hu

Kiszely Pál büntetés-végrehajtási dandártábornok és beosztottja mutatta az új épületet, ahová szeptemberben költöznek a rabok Fotó: Pesti Tamás

Iskolaőrök Fejér megyében

Az Országgyűlés nemrég fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely szerint szeptembertől iskolaőrök vigyáznak majd a rendre azokban az intézményekben, amelyek ezt kérik, vagy ahol indokolt. Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ezekben-a-fejer-megyei-intezmenyekben-fognak-iskolaorok-dolgozni-4158503/

Az örökös progbléma: parkolás

A lakók nézőpontjából nézve úgy tűnik, beválik az önkormányzat azon döntése, amely a belváros és a vasút között bővítette a város fizetőövezetes parkolóinak mennyiségét. De hogy fest mindez a kisvállalkozók szemszögéből?

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-fehervari-fizetosse-valt-parkolok-hoppon-maradoi-a-kisvallalkozok-4162277/

Türelmesebbek lettek a fehérvári sofőrök? Csúcsidőben teszteltünk

A Balatoni úti felüljárót július 13-án zárták le, s az első két hét meglehetősen kaotikus közlekedést hozott. Azóta tán csillapodtak a kedélyek, és nincs órák hosszat tartó dudaszó a Horvát István és a Széchenyi utca kereszteződésében.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/alkalmazkodik-fehervar-csucsidoben-autoztunk-a-balatoni-uti-feluljaro-kornyeken-video-4165871/

Megszűnik a zsúfoltság a baracskai börtönben

A tervek szerint idén szeptembertől megszűnik a túlzsúfoltság a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben. A kormány 30 milliárd forintot biztosított erre a célra, melynek köszönhetően országos szinten több börtönben is új körleteket építettek a fogvatartottak európai normáknak megfelelő elhelyezésére. A baracskai intézetet is érintette a fejlesztés.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/330-uj-ferohelyes-korletet-alakitottak-ki-a-baracskai-bortonben-4161014/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában