Az év fagylaltja versenyben

2020.07.07. 17:27

Damniczki Balázsé a régió kiváló fagylaltja

Előkelő helyen végzett a székesfehérvári cukrászmester Az év fagylaltja verseny július 7-ei, budapesti döntőjében.

Szanyi-Nagy Judit

Nem az év fagylaltja, de számunkra így is kedves!

Fotó: Damniczki Balázs

A koronavírus megjelenése előtt különösen nagy rendezvény volt Az év fagylaltja verseny. Ennek keretében – egy szép hétfői napon – sok ezer ember érkezett egy helyszínre, hogy ott megnézzék, megkóstolják a nyári hűsítőket, melyeket a bírák is górcső alá vettek. Idén – a járványhelyzet miatt – sajnos más formát kellett találniuk a szervező Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, így alakultak meg végül a Dunán innen és a Dunán túl az északi és a déli régiók. Szám szerint összesen négy darab. Ezekben a régiókban elődöntőket tartottak, ahonnan a fagylaltok (és készítőik) az országos versenybe juthattak.

Ismeretes, a Győr-Moson-Sopront, Veszprémet, Komárom-Esztergomot és Fejért is magában foglaló régió selejtezőjének Székesfehérvár adott otthont, ahonnan tonka-mogyoró affogato fagylaltjával Damniczki Balázs cukrászmester is továbbjutott a július 7-ei döntőbe.

Nem az év fagylaltja, de számunkra így is kedves!
Fotó: Damniczki Balázs

- A Régió Kiváló Fagylaltja díjat nyertük el, amelynek köszönhetően helyben is megmutathattuk tudásunkat: ugyanazt a fagylaltot kellett elkészítenünk a bírák szeme láttára – értesültünk a cukrászmestertől. S noha Az év fagylaltja címet nem ő, hanem egy, szintén Fehérváron bemutatott fagyi, a balatonfüredi passió-karamell nyerte el, Damniczki Balázs úgy tudja, a mezőny elején végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában