"Örülök neki, hogy megvalósulhat"

2020.07.21. 18:20

A második félévben is érkezik a cafeteria! – Cser-Palkovics András válaszolt

Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője hétfőn javaslatot tett Cser-Palkovics András polgármester felé, amelyre Székesfehérvár első embere kedden reagált.

Szanyi-Nagy Judit

Cser-Palkovics András 2010 óta vezeti Fehérvárt Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A felvetés szerint, mivel a Kormány átvállalja az önkormányzati intézmények dolgozói béremelésének költségét – s így az nem terheli a várost –, az önkormányzatnak érdemes lenne visszaállítania a szociális intézményekben dolgozók béren kívüli juttatását, a cafeteriát.

Cser-Palkovics András közösségi oldalán a következőképpen reagált a megszólításra: „Örülök neki, hogy – a járványhelyzet okozta drasztikus bevételkiesés ellenére – a város az év második felében is ki tudja fizetni a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Humán Szolgáltató Intézet és a Kríziskezelő Központ dolgozói, összesen mintegy 500 ember számára a cafetériát.”

A bejegyzésből az is kiderül, hogy mindez a Kormány által az önkormányzatoknak nyújtott kiegészítő támogatással és az emiatt átcsoportosítható városi forrásokkal kivitelezhető juttatás.

Végül Cser-Palkovics András kiemelte: „A végig a járványhelyzet frontvonalában szolgáló önkormányzati dolgozók különösen megérdemlik ezt, örülök, hogy sikerült számukra megoldanunk a megszokott béren kívüli juttatásokat az év hátralévő részére.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában