elkészült a lift is

2020.06.17. 07:20

Számos újdonság várja a látogatókat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban

A felújításnak köszönhetően a művelődési ház számos olyan helyiséggel és berendezéssel bővült, melyek segítségével a fogyatékkal élők is élvezhetik a különböző programokat.

Héjj Vivien

A Szent István Művelődési Ház január óta zajló munkálatai a napokban befejeződtek. A projekt eredményeként a látás- és hallássérültek, illetve a mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá tették az intézményt. A Székesfehérvári Egyházmegyére szánt 1,5 milliárd forint öszszértékű beruházás lehetőséget adott többek között arra is, hogy az intézményben akadálymentesített mosdót, rámpát, személyszállító liftet, pelenkázót is kialakíthassanak. A képen Jakubek Tiborné igazgatónő az egyik felújított vizesblokkban a környezetkímélő kéztörlőt mutatja

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt napokban fejeződött be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház korszerű­sítése és akadálymentesítése. A zárvatartás pozitív hozadéka, hogy a január óta tartó munkálatok az elmúlt hónapokban zavartalanul haladhattak.

– A felújítás során földszinti mosdókat alakítottunk ki, a főépületbe egy rámpát készítettek a kivitelezők. A teherszállító lift immár személyszállítóként funkcionál, így az emeleti termekbe is bejuthatnak azok, akiknek a lépcsőzés nehézséget okoz. Ezeken kívül a siketeknek és nagyothallóknak egy indukciós hurokerősítő mobilt bocsátunk rendelkezésre, így a hallókészülékeik csatlakoztatásával ők is részesei lehetnek az előadásoknak.

A Szent István Művelődési Ház január óta zajló munkálatai a napokban befejeződtek. A projekt eredményeként a látás- és hallássérültek, illetve a mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá tették az intézményt. A Székesfehérvári Egyházmegyére szánt 1,5 milliárd forint összértékű beruházás lehetőséget adott többek között arra is, hogy az intézményben akadálymentesített mosdót, rámpát, személyszállító liftet, pelenkázót is kialakíthassanak. A képen Jakubek Tiborné igazgatónő az egyik felújított vizesblokkban a környezetkímélő kéztörlőt mutatja
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vakok és gyengénlátók számára is kialakítottuk a vezetősávot, ez az udvarba érkezéstől a nagyteremig tart. S egy pelenkázó­helyiség is várja a kisgyermekes családokat – mondta el lapunknak Jakubek Tiborné, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója. Az intézményben jelenleg a kisebb létszámú oktatások már elindultak, azonban a kiállítások látogatásával még várniuk kell az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában